Nedschroef Holding NV

NEDSCHROEF
KONINKLIJKE NEDSCHROEF HOLDING N.V.

Persbericht

Niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Canada of Japan.

Helmond / Utrecht, 20 april 2007

AANBEVOLEN OPENBAAR BOD VAN EUR 59,00 IN CONTANTEN PER AANDEEL NEDSCHROEF (CUM DIVIDEND) ­ BIEDINGSBERICHT BESCHIKBAAR

Nedschroef en de Bieder hebben overeenstemming bereikt over een openbaar bod door de Bieder op Nedschroef. De biedprijs bedraagt EUR 59,00 per aandeel (cum dividend). De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Nedschroef ondersteunen het Bod unaniem en bevelen het Bod unaniem aan bij aandeelhouders. De aanmeldingstermijn begint op maandag 23 april 2007 om 9.00 uur en eindigt, behoudens verlenging, op vrijdag 18 mei 2007 om 15.00 uur.

Onder verwijzing naar de persberichten van 14 maart 2007 en 13 april 2007 kondigen Koninklijke Nedschroef Holding N.V. ("Nedschroef") en Nedfast Holding B.V. (de "Bieder") hierbij gezamenlijk aan dat overeenstemming is bereikt over een aanbevolen openbaar bod op alle geplaatste gewone aandelen in het kapitaal van Nedschroef (de "Aandelen") door de Bieder. In de Bieder wordt voor 70% deelgenomen door Gilde Buy- Out Fund III ("Gilde") en voor 30% door Parcom Ventures B.V. ("Parcom"). De Centrale Ondernemingsraad van Nedschroef heeft positief geadviseerd over het Bod.

Het Bod
Op de voorwaarden en conform de bepalingen als genoemd in het biedingsbericht d.d. 20 april 2007 (het "Biedingsbericht") wordt een openbaar bod (het "Bod") uitgebracht door de Bieder op alle Aandelen. De Bieder biedt EUR 59,00 in contanten (cum dividend) (de "Biedprijs") voor elk onder het Bod aangemeld Aandeel. Bij gestanddoening van het Bod komt het dividend over het boekjaar 2006 aan de Bieder toe.

Aanbeveling
De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Nedschroef ondersteunen het Bod unaniem en bevelen het Bod unaniem aan bij aandeelhouders.

Toegezegde Aandelen
Een aantal aandeelhouders heeft toegezegd de door hen gehouden Aandelen onder de voorwaarden van het Bod aan te melden. Deze toezeggingen betreffen een totaal van 2.896.871 Aandelen, ofwel 64,36% van alle geplaatste Aandelen. Parcom is één van de aandeelhouders die toegezegd hebben hun Aandelen onder het Bod aan te melden. Op uitnodiging van Gilde heeft Parcom een minderheidsbelang genomen in de Bieder.


---

NEDSCHROEF
KONINKLIJKE NEDSCHROEF HOLDING N.V.

Aanmeldingstermijn
Het Biedingsbericht is vanaf heden verkrijgbaar op de wijze weergegeven in dit persbericht. De aanmeldingstermijn begint op maandag 23 april 2007 om 9.00 uur en eindigt, behoudens verlenging zoals bedoeld in artikel 9o lid 5 van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995 ("Bte 1995"), op vrijdag 18 mei 2007 om 15.00 uur (de "Aanmeldingstermijn"). De eigen bank of commissionair van aandeelhouders stelt mogelijk een eerdere termijn voor berichtgeving teneinde de acceptaties tijdig door te kunnen geven aan Kempen & Co N.V. afdeling Corporate Actions & Paying Agency (het "Omwissel- en Betaalkantoor").

De Bieder behoudt zich het recht voor de Aanmeldingstermijn te verlengen. Gedurende een periode van verlenging zullen de aangemelde Aandelen onderworpen blijven aan het Bod, behoudens het recht van elke aandeelhouder om de Aandelen die hij reeds heeft aangemeld in te trekken conform de voorwaarden van het Bod en het bepaalde in artikel 9o lid 5 Bte 1995.

Aanmelden door aandeelhouders
Aandeelhouders die het Bod wensen te aanvaarden, dienen hun Aandelen ter aanvaarding aan te melden aan de Bieder via een instelling ("Toegelaten Instelling") toegelaten tot Euronext Amsterdam N.V. ("Euronext") overeenkomstig de voorwaarden van het Bod, zulks uiterlijk om 15.00 uur op vrijdag 18 mei 2007, behoudens verlenging van de Aanmeldingstermijn.

Houders van Aandelen op naam die het Bod wensen te aanvaarden dienen een ingevuld en ondertekend acceptatieformulier, dat bij het Omwissel- en Betaalkantoor en bij Nedschroef op verzoek verkrijgbaar is, per aangetekende post te zenden aan het Omwissel- en Betaalkantoor of in te leveren bij Nedschroef, uiterlijk om 15.00 uur op vrijdag 18 mei 2007, behoudens verlenging van de Aanmeldingstermijn. In het acceptatieformulier zal een volmacht zijn opgenomen voor ondertekening van de akte van levering met betrekking tot de in het acceptatieformulier genoemde Aandelen.

Aanmelding is onherroepelijk, behoudens voorzover anders is bepaald in het Bte 1995.

Jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders Om 14.00 uur op 9 mei 2007 zal de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders ("AVA") van Nedschroef worden gehouden in het Evoluon, Noord Brabantlaan 1a te Eindhoven. Direct na sluiting van de AVA zal een buitengewone algemene vergadering van Aandeelhouders van Nedschroef worden gehouden waarin, in overeenstemming met de bepalingen van artikel 9q Bte 1995, het Bod nader zal worden toegelicht en besproken. De voor Aandeelhouders benodigde informatie zoals bedoeld in artikel 9q Bte 1995, is opgenomen in het Biedingsbericht.


---

NEDSCHROEF
KONINKLIJKE NEDSCHROEF HOLDING N.V.

Gestanddoening
Uiterlijk vijf handelsdagen van Euronext ("Beursdagen") na de sluitingsdatum van de Aanmeldingstermijn (de "Datum van Gestanddoening") zal de Bieder bekend maken of het Bod gestand wordt gedaan, conform artikel 9t lid 4 Bte 1995. Tot de voorwaarden van het Bod behoort onder meer, zonder daartoe beperkt te zijn, de voorwaarde dat ten minste 95% van het geplaatste aandelenkapitaal van Nedschroef onder het Bod is aangemeld. De Bieder behoudt zich het recht voor afstand te doen van dergelijke voorwaarden, met dien verstande dat van een aantal van dergelijke voorwaarden slechts afstand kan worden gedaan met de voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de Raad van Commissarissen van Nedschroef. Van een enkele voorwaarde kan bovendien in het geheel geen afstand worden gedaan.

Situatie na Gestanddoening
De Bieder heeft het voornemen na gestanddoening van het Bod en nadat ten minste 95% van de Aandelen is verkregen zo spoedig mogelijk in overleg te treden met Euronext om de notering van de Aandelen op Euronext op te (doen) heffen.

Toegelaten Instellingen
Toegelaten Instellingen die Aandelen ontvangen van zich onder dit Bod aanmeldende aandeelhouders zullen deze Aandelen als bewaarder ontvangen. De Toegelaten Instellingen zullen op hun beurt dergelijke Aandelen schriftelijk aanmelden bij het Omwissel- en Betaalkantoor, zijnde Kempen & Co N.V. (afdeling Corporate Actions & Paying Agency), Postbus 75666, 1070 AR Amsterdam, tel: +31 (0)20 348 9554, fax +31 (0)20 348 9549, e- mail capa@kempen.nl. Door dergelijke Aandelen aan te melden verklaren de Toegelaten Instellingen dat zij de Aandelen in bewaring hebben en verplichten zij zich ertoe deze Aandelen op de Dag van Betaling te zullen leveren. Toegelaten Instellingen ontvangen van de Bieder een commissie ten bedrage van EUR 0,1406 voor elk Aandeel dat op geldige wijze is aangemeld (of op ongeldige wijze, indien door de Bieder afstand wordt gedaan van de betrokken ongeldigheid) en geleverd, tot een maximum van EUR 1.000,00 per aanmeldende Aandeelhouder.

Betaling
Indien de Bieder aankondigt dat het Bod gestand wordt gedaan, zullen de Aandeelhouders die Aandelen onder het Bod verkopen op uiterlijk de vijfde Beursdag na de Datum van Gestanddoening (de "Dag van Betaling") de Biedprijs ontvangen voor elk Aandeel dat op geldige wijze is aangemeld (of op ongeldige wijze, indien door de Bieder afstand wordt gedaan van de betrokken ongeldigheid) en geleverd.

Aankondigingen
Aankondigingen betreffende het Bod zullen via een persbericht worden gedaan en tevens worden gepubliceerd in ten minste Het Financieele Dagblad, De Telegraaf en de officiële prijscourant van Euronext.


---

NEDSCHROEF
KONINKLIJKE NEDSCHROEF HOLDING N.V.

Biedingsbericht en overige informatie
Dit persbericht is geen vervanging van het Biedingsbericht. Voor nadere informatie omtrent het Bod wordt nadrukkelijk verwezen naar het Biedingsbericht. Om een evenwichtig oordeel te kunnen vormen over het Bod en de inhoud van het Biedingsbericht, wordt Aandeelhouders geadviseerd het Biedingsbericht in zijn geheel en zorgvuldig te lezen en, indien nodig, onafhankelijk advies in te winnen.

Exemplaren van het Biedingsbericht in de Nederlandse taal met daarin een Engelse samenvatting, de huidige statuten van Nedschroef, de jaarrekeningen van Nedschroef over de boekjaren 2004 en 2005 en de jaarrekening van Nedschroef over het boekjaar 2006 (zoals opgesteld door Nedschroef en vast te stellen tijdens de AVA) zijn digitaal verkrijgbaar via de website van Nedschroef: www.nedschroef.com en kosteloos verkrijgbaar ten kantore van Nedschroef en van Kempen & Co N.V., op de onderstaande adressen:

Koninklijke Nedschroef Holding N.V. Kempen & Co N.V. Postbus 548 Mevr. M. Meester 5700 AM Helmond Postbus 75666 Tel: +31 (0)492 548556 1070 AR Amsterdam Fax: +31 (0)492 548084 Tel: +31 (0)20 348 8514 Fax: +31 (0)20 348 8594 E-mail: documents@kempen.nl

Digitale kopieën van dit biedingsbericht zijn eveneens verkrijgbaar op de website van Euronext: www.euronext.com (alleen voor Nederlandse ingezetenen).

Alle referenties naar een tijdstip in dit persbericht zijn verwijzingen naar Amsterdamse tijd.

Restricties
Het Bod wordt niet uitgebracht, en Aandelen zullen niet worden aanvaard voor koop van of namens aandeelhouders, in enige jurisdictie waar het uitbrengen of aanvaarden daarvan niet in overeenstemming is met de effectenwetgeving of andere wet- of regelgeving van een dergelijke jurisdictie of waar enige registratie, goedkeuring of indiening van stukken van of bij een toezichthoudende instantie vereist is welke niet uitdrukkelijk onder de voorwaarden van het Biedingsbericht wordt voorzien. Desondanks zal de aanvaarding van het Bod door Aandeelhouders die buiten Nederland verblijven aanvaard worden door de Bieder indien een aanmelding voldoet aan de vereisten zoals vermeld in het Biedingsbericht. Personen die in het bezit komen van het Biedingsbericht dienen zich op de hoogte te stellen van dergelijke beperkingen en deze in acht te nemen. Het niet naleven van deze beperkingen kan een overtreding opleveren van de effectenwetgeving van een dergelijke jurisdictie. Nedschroef, de Bieder, Gilde, Parcom en hun adviseurs sluiten iedere aansprakelijkheid voor enige schending van zodanige beperkingen uitdrukkelijk uit.


---

NEDSCHROEF
KONINKLIJKE NEDSCHROEF HOLDING N.V.

Deze aankondiging is een publieke aankondiging zoals bedoeld in artikel 9b lid 1 Bte 1995.

Nedfast Holding B.V. Koninklijke Nedschroef Holding N.V. Gilde Buy Out Partners Raad van Bestuur Managing Director

Voor nadere informatie: Voor nadere informatie: Dhr. B.T. Molenaar Dhr. W.C. Mezger Tel.: +31 (0)30 2192525 Tel.: + 31 (0)492 548556 www.gilde.nl www.nedschroef.nl

Disclaimer
Dit persbericht verschijnt eveneens in een Engelse vertaling; de Nederlandse versie prevaleert boven de Engelse versie.


---