Ingezonden persbericht


20 april 2007

Mevr. drs. B.J. van den Bergh MKM nieuwe secretaris AWT 'Wij zullen doorgaan'

De Adviesraad voor Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) heeft een nieuwe secretaris: Babs van den Bergh. Vanaf heden is zij zowel secretaris van de adviesraad als directeur van het bijbehorende bureau. Zij volgt Véronique Timmerhuis op die secretaris van de SER is geworden. Het voornemen van de nieuwe secretaris luidt: 'Onverminderd doorgaan met het uitbrengen van sterke adviezen aan regering en parlement, met als doel de bloei van de Nederlandse kennis­samenleving.'

Babs van den Bergh: 'De AWT heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan verbeteringen van het wetenschaps- en innovatiebeleid. Voor de komende periode staan opnieuw belangrijke vragen op het programma, zoals: Hoe verovert Nederland een prominente positie in de Europese Onderzoeksruimte? Welke regels moeten er gelden voor publiek-private samenwerking in R&D? Hoe wordt de overheid zelf innovatiever? of: Wat zullen internet, grid-computing en googlification betekenen voor de ontwikkeling en distributie van kennis?

Het is de taak van de AWT om op deze vragen adequate antwoorden te formuleren. Onze onafhankelijke positie maakt dat we daarbij de perspectieven van alle belang­hebbende partijen ­ onder andere universiteiten, hogescholen, bedrijven, maatschap­pelijke organisaties en onderzoeksinstituten ­ kunnen betrekken. Wij kijken over afzonderlijke regeringsperioden heen en zien toe op de continuïteit in het over­heids­beleid. De AWT versterkt op die manier het langetermijnperspectief en de betrouwbaarheid van de overheid. Dus, om met Ramses Shaffy te spreken: Wij zullen doorgaan - tot we samenzijn.'

Babs van den Bergh studeerde filosofie en kennismanagement. Voordat zij bij de AWT werkte, was zij onder meer manager van het Centrum voor Bio-ethiek en Gezondheidsrecht, strateeg van de Universiteit Utrecht en consultant Public SPACE bij de Boer & Croon Group.


---

Noten voor de redactie

Wilt u een interview met, of foto van Babs van den Bergh, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de AWT, telefoonnummer 070 311 09 29 of secretariaat@awt.nl.

De Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) is een onaf­han­kelijke adviesraad voor regering en parlement. Onze adviezen gaan over het wetenschaps- en innovatiebeleid en zijn strategisch van aard. De leden van de AWT komen uit kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Zij hebben zitting op persoonlijke titel. Zie www.awt.nl voor meer informatie over de raad.