Gemeente Rotterdam

Nr. 74
20 april 2007

Islamitische moeders in gesprek met wethouder Orhan Kaya

Expositie 'Moeders en zonen, boodschappen voor de toekomst'

In de hal van het stadhuis is van 17 april t/m 2 mei de expositie 'Moeders en zonen, boodschappen voor de toekomst' te zien. Tijdens de expositie spreken moeders van Turkse, Marokkaanse en Palestijnse herkomst over de dilemma's en keuzes in de opvoeding van hun zonen (en dochters). Ook uiten zij hun zorgen over discriminatie en negatieve beeldvorming. Op woensdag 25 april spreekt een groep islamitische moeders met wethouder Orhan Kaya.

Op woensdag 25 april van 11.00 - 12.00 uur vindt in de hal van het stadhuis van Rotterdam een ontmoeting plaats tussen Orhan Kaya, wethouder participatie en cultuur, en een groep islamitische moeders. Deze moeders hebben gewerkt aan de totstandkoming van de expositie. De moeders geven de wethouder een rondleiding en spreken met hem over hun 'boodschappen voor de toekomst'.

Dialoog

Door middel van dit project willen zij in gesprek gaan met mannen en vrouwen binnen de eigen gemeenschap en daarbuiten (vaders, moeders, jongeren en ouderen, professionals in de opvoedingsondersteuning, welzijnswerk en onderwijs, politici en ambtenaren) over de opvoeding. Ingewikkelde onderwerpen, zoals sociale controle, seksuele opvoeding en radicalisering worden daarbij niet uit de weg gegaan. De moeders leiden belangstellenden in groepjes rond.

Project

'Moeders en zonen, boodschappen voor de toekomst' is een initiatief van COS Rijnmond & Midden Holland (centrum voor internationale samenwerking), Dona Daria (centrum voor vrouwen en emancipatie) en fotograaf Robert de Hartogh in samenwerking met vele islamitische moeders. Het project is van start gegaan in februari 2006. Inmiddels hebben al meer dan 1.000 personen deelgenomen aan rondleidingen, gegeven door islamitische moeders zelf.

noot voor de redactie/