Ingezonden persbericht


Persbericht

COMPUWARE INTRODUCEERT OPLOSSING VOOR VERLAGEN VAN HARDWARE- EN SOFTWAREKOSTEN

Application MIPS management biedt pro-actieve aanpak voor opsporen van buitensporig CPU-gebruik

Amsterdam, 20 april 2007 - Compuware introduceert Compuware Application MIPS Management(AMM). Deze oplossing voorziet in een pro-actieve en systematische aanpak voor het beperken van het niveau en de groei van het MIPS-gebruik (miljoen instructies per seconde). Fouten of problemen in programmatuur kunnen overbodige activiteiten van de processor(en) van een serversysteem veroorzaken waardoor het aantal instructies per seconde dat een processor hierdoor moet uitvoeren aanzienlijk oploopt. Het opsporen van de oorzaak van dit onnodig CPU-gebruik levert snel een flinke besparing op van de hardware- en softwarekosten.

Buitensporig gebruik en groei van het aantal MIPS is de hoofdoorzaak van hoogoplopende hardware- en softwarekosten. Compuware AAM richt zich daarom op het opsporen en verminderen van prestatieproblemen en fouten in applicaties die kostbare MIPS-capaciteit verspillen. Om dit te kunnen bereiken, zorgt Compuware AAM ervoor dat de inefficiëntie van applicaties wordt verlaagd. Daarnaast worden herhaaldelijk optredende applicatiefouten die te veel CPU-tijd nodig hebben, geïdentificeerd.

"IT-managers zijn op zoek naar manieren om de kosten te verlagen. Terwijl ze tegelijkertijd willen investeren in oplossingen die de business beter ondersteunen en concurrentievoordelen opleveren", zegt Tim Grieser, VP System Management Software Research, IDC. "Een aanpak met weinig risico's is het beter beheersen van het MIPS-gebruik."

De AMM-oplossing van Compuware verbetert de responsetijden en de beschikbaarheid van applicaties, ondersteunt organisaties bij het behalen van SLA's en voorkomt boetes als SLA's niet worden behaald. De oplossing kan tevens de kosten verlagen die worden gemaakt bij outsourcing. Doordat de reeds aanwezige technologie beter wordt benut, kan bovendien een concurrentievoordeel worden behaald door extra verwerkingscapaciteit beschikbaar te stellen aan de business zonder nieuwe kosten.

"Met Compuware's oplossing kunnen met minimale inspanningen significante resultaten worden behaald", zegt Maurice Groeneveld, vice president Centraal-Europa. "Het is een ideale oplossing voor organisaties die zowel nieuwe technologieën gebruiken die aanzetten tot een verhoogd CPU-gebruik, - zoals WebSphere MQ, WebSphere Application Server, DB2/DDF en Java - als legacy-applicaties waarvan de functionaliteit in de loop der tijd aanzienlijk is uitgebreid."

COMPUWARE NEDERLAND
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Portfolio Management, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #

Nina Breuning
Edelman
020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com