Ingezonden persbericht


Vanco presenteert voorlopige resultaten

Recordcijfers en groei in boekjaar tot 31 januari 2007

Schiphol-Rijk, 20 april 2007 - Virtual Network Operator (VNO) Vanco heeft in het boekjaar dat liep tot 31 januari 2007 recordresultaten geboekt. Het bedrijf, dat momenteel de communicatienetwerken van British Airways, Siemens en Virgin ondersteunt, realiseerde een enorme groei, zo blijkt uit de voorlopige cijfers. De omzet steeg met 25 procent tot £183,2 miljoen (2006: £146,6 miljoen), terwijl de operationele winst met 36 procent groeide tot £19,0 miljoen (2006: £14,0 miljoen). Gedurende het jaar tekende Vanco contracten met een totale waarde van £131 miljoen. Bovendien is de helft van de contracten vanaf februari 2006 buiten Europa afgesloten. Het aantal locaties dat Vanco in de Verenigde Staten en Azië beheert, is het afgelopen jaar met 90 procent toegenomen.

De sterke resultaten zijn mede gerealiseerd door nieuwe contracten ter waarde van £131 miljoen. Nieuwe klanten zijn Fortune 500 recruitmentbedrijf Kelly Services, de Britse supermarktketen Somerfield en internationaal advocatenkantoor Lovells. Daarnaast ligt Vanco op koers met het vernieuwen of uitbreiden van bestaande activiteitenovereenkomsten. Zo zijn contractverlengingen en vernieuwingen getekend met Mitsubishi Motors UK, wereldwijd fruitdistributeur Capespan en ADT, leverancier van beveiligingsoplossingen.

Vanco bevindt zich momenteel in een goede positie om snel verder te groeien. Het bedrijf slaagt er in grotere, waardevolle overeenkomsten te sluiten. Verder zijn er in de VS veel belangrijke klanten bijgekomen. Recentelijk is ook de grootste Vanco-deal ooit afgesloten. Bijna de helft van de gesloten contracten sinds 1 februari 2006 is met bedrijven met een hoofdkantoor buiten Europa. Bovendien is het aantal locaties dat Vanco beheert dit jaar met 90 procent toegenomen. De Vanco-aandelen zijn de laatste maand 18 procent gestegen en al 24 procent sinds 1 januari 2007.

Vanco-CEO Allen Timpany is onlangs - naast Steve Jobs van Apple en Eric Smidt van Google - genomineerd voor de Most Influential Person in Communications Award van World Communications.

###

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is de enige wereldwijde Virtual Network Operator (VNO). Het bedrijf bezit zelf geen bedrijfsmiddelen voor telecomnetwerken, maar benut de infrastructuren van de Asset-Based Carriers (ABC) die het best aansluiten op de klantbehoeften. Vanco biedt zakelijke klanten (direct of via partners) kosteneffectieve, geoptimaliseerde en volledig beheerde netwerkoplossingen. In 230 verschillende landen maken de grootste internationale ondernemingen gebruik van deze flexibele netwerkoplossingen. Klanten zijn bijvoorbeeld Accor Hotels, Avis Europe, British Airways, Ford Motor Company, IBM/Lloyds TSB, Siemens, SigmaKalon en Nutreco. Deze bedrijven beschikken over de grootste geografische dekking via één leverancier.