Ingezonden persbericht


Persbericht Driebergen, 20 april 2007

Youth for Christ lanceert landelijk vrijwilligersproject in grote steden: Diverse City

Diverse City is het nieuw project van Youth for Christ (YfC) om jongeren meer te betrekken bij vrijwilligerswerk en de Nederlandse samenleving. YfC heeft van het ministerie van VWS een subsidie gekregen om de komende twee jaar een impuls te geven aan vrijwilligerswerk door jongeren.

Het project bestaat uit 28 actieweken, gespreid over twee jaar, waarin meer dan 3000 jongeren aan den lijve zullen ervaren wat het is om zich vrijwillig voor de samenleving in te zetten. Jongeren zullen gezamenlijk als vrijwilligers een stad of wijk helpen vernieuwen door een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren. Met deze ervaring willen we hen motiveren om vervolgens in hun eigen leefomgeving aan de slag te gaan.

Bij Diverse City spelen jaarlijks tien jongeren een cruciale rol als ambassadeur. Zij zullen als jaarvrijwilligers (Action Hero's) worden ingezet om het vrijwilligerswerk in Rotterdam en andere steden vorm te geven. Zij organiseren de events en werven de jongeren voor de actieweken. Dit doen ze onder andere door het ontwikkelen van een platform op internet met ervaringen, draaiboeken, filmpjes en promotiemateriaal.

Tijdens een event organiseren groepen van tien jongeren een weeklang 's middags sociale acties en 's avonds activiteiten in het kader van sociale cohesie, zoals buurtbarbecues, sporttoernooien en straat-speed-dates. Het eerste event gaat van start op 1-7-7 en eindigt op 7-7-7. Rond Kerst 2008 hopen we met 2000 jongeren een weeklang in 20 steden dienstbaarheid handen en voeten te geven.

Initiatiefnemer Setkin Sies ziet dit project als een verbreding van het (multiculturele) jongerenwelzijnswerk YfC|The Mall, waarvan hij in 1999 mede-initiatiefnemer was. De bewogenheid voor jongeren die de reden was om The Mall te starten, wordt nu gericht op de breedte van de samenleving. Diverse City traint jongeren om die bewogenheid in hun leven te integreren en vorm te geven.

Meer informatie is te vinden op www.yfc.nl/diversecity

Youth for Christ
YfC|Nederland bestaat sinds 1946 en is onderdeel van YfC|International. Dit netwerk is wereldwijd in meer dan 120 landen actief. YfC|Nederland organiseert door heel Nederland (op drie werkvelden: school, kerk en straat) diverse eigentijdse activiteiten voor tieners en jongeren. YfC|Switch Onderwijsprojecten, Rock Solid en Rock Steady-tienerclubs, Solid Friends-jongerenclubs, Youth Alpha, lokale YfC-groepen en YfC-jongerencentra, die opereren onder de naam YfC|The Mall vormen de kernactiviteiten van YfC.