Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LG wint 'Best of the Best' Award van red dot Design Awards 2007

Vernieuwende LG-producten vallen in totaal 29 keer in de prijzen

Almere, 20 april 2007 - Het regende prijzen voor LG Electronics (LG) tijdens de red dot Design Awards 2007. Het bedrijf nam in totaal maar liefst 29 van deze prestigieuze awards in ontvangst, waaronder de 'Best of the Best' Award. De jury kende de hoogste onderscheiding toe voor de PRADA Phone by LG, het uiterst stijlvolle toestel dat LG in samenwerking met modehuis PRADA heeft ontwikkeld. Mede dankzij de touchscreen die de gehele voorkant bedekt, creëerde dit toestel al een wereldwijde buzz. Het aantal awards overtreft dit jaar zelfs dat van vorig jaar. Toen mocht LG twintig awards, waaronder twee 'Best of the Best', mee naar huis nemen.

"In de afgelopen jaren hebben we een flink aantal red dot Design Awards in de wacht gesleept", zegt Sang Young Shin, directeur Corporate Design Center bij LG. "De toekenning van deze prijzen onderstreept het vernieuwende design van de LG-producten. Uiteraard zullen we er alles aan doen om ook in de toekomst stijlvolle en gebruikersvriendelijke producten te ontwikkelen, die appelleren aan emoties. Zo willen we weer in aanmerking komen voor awards."

De PRADA Phone by LG (LG-KE850) is het eerste toestel ter wereld met een volledige touchscreeninterface. De telefoon komt voort uit een gezamenlijk ontwerp van LG en het beroemde modehuis PRADA. Het unieke toestel vormt de ultieme balans tussen de innovatieve technologie van LG en de ontwerpvisie van PRADA. Deze combinatie heeft geleid tot de toekenning van de 'Best of the Best' Award. Andere LG-producten die een award toegekend kregen, zijn onder andere de LG Shine, de SolarDOM Lightwave-oven, de Europese Side-by-side koelkast, een lcd-tv en een plasma-tv. Bovendien vielen de drie modellen van Fantasy Monitor reeks, de touchscreen mp3-speler en nog veel meer LG-producten in de prijzen.

De red dot Design Awards behoren samen met de iF Design Award tot de meest prestigieuze awards voor industrieel ontwerp in Europa. De gala-avond voor de uitreiking vindt plaats op 27 juni 2007 in het Esen Aalto Theatre in Essen, Duitsland. De winnende ontwerpen zijn van 26 juni tot en met 23 juli 2007 te zien in de speciale tentoonstelling 'Design on Stage - Winners of red dot Award: Product Design 2007'. Deze vindt plaats in het red dot design-museum in Essen. Dit museum biedt de grootste permanente tentoonstelling van modern design in de wereld.

In 2006 brak LG al het record van de meeste toegekende awards. Het bedrijf won in twintig red dot-categorieën en in elf categorieën van de iF Design Awards. Enkele producten waarmee het bedrijf de jury imponeerde, waren de ophangbare projector, het dual-core breedbeeldnotebook en de LG Chocolate. Voor de projector en het notebook ontving LG de 'Best of the Best' Award. Daarnaast won het bedrijf de prijs voor 'Design Team of the Year 2006' voor zijn focus op designmanagement.

De volledige lijst van winnende LG-producten

Y PRADA Phone by LG (LG-KE850)* - Best of the Best -

Y SHINE, Real Metal Slide Phone (LG-KE970)*

Y SHINE, Real Metal Bar Phone (LG-KE770)

Y HERO Phone (LG-KU580)*

Y Ultimate-was- en droogcombinatie (WM2496HWM, DLE9577WM)

Y Signal-light-vaatwasser (LD6310TB)

Y SolarDOM Lightwave-oven (MP-9297MLC)***

Y 23 liter round cavity one door glass touch-magnetron (nieuwe serie)

Y New Cyking-stofzuiger (V-KC902HT)*

Y Europese Side-by-side koelkast (Deluxe line)**

Y Side-by-side-koelkast (R-T693GDH)

Y Europese vriezer type Refrigerator (GR-F459BTKA)*

Y Inbouwvoorraadlade en vriezer (R-A282 / F-A242)

Y Plasma-tv (50PT4)*

Y Lcd-tv (47LY3)

Y Fantasy Monitor (L1900R- BR)*

Y Fantasy Monitor (L1900E-BR)*

Y Fantasy Monitor (L1900J-BR)*

Y Lcd-monitor (LX82)*

Y Desktop-pc (X820)

Y Notebook-pc (T1)

Y Draagbare dvd-speler (DP28)*

Y 2.1 Ch Mini Home Theatre System (J10HD)*

Y DVD Micro Audio (FB162)*

Y DMB mp3-speler (FM36)

Y Touch Screen mp3-speler (FM37)*

Y HDD + DVD Recorder (RH200)*

Y Draagbare navigatie LN-515*

Y Draagbare navigatie SD460


* is verkrijgbaar in Nederland

** is verkrijgbaar vanaf juni 2007 in Nederland

*** is verkrijgbaar vanaf kwartaal 3 2007 in Nederland

Over LG Electronics

LG Electronics is een van 's werelds grootste producenten van consumentenelektronica en een technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. 80 dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is 's werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA-handsets, airconditioners, apparatuur voor optische opslag, dvd-spelers en home cinema-systemen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. De wereldwijde omzet over 2006 bedraagt ruim 38,6 miljard dollar.