Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plaats/datum: Amsterdam, 20 april 2007

HET NGI openT een Innovatief Eiland (Isle of NGI) In Second Life

Amsterdam, 20 april '07

Als eerste ICT beroepsvereniging opent het NGI een groot innovatief Eiland in Second Life, de driedimensionale wereld op internet. In de virtuele wereld van Second Life creëert het NGI hiermee een platform waar leden van het NGI elkaar kunnen treffen en waar leden initiatieven kunnen ontplooien om de mogelijkheden van een virtuele wereld verder te ontdekken en ontwikkelen.

Het NGI verzorgt veel evenementen en lezingen over de ontwikkelingen op het informaticaterrein. Om dit voor haar leden nog toegankelijker te maken worden deze evenementen in de toekomst ook via Second Life aangeboden. Het NGI is een (inter) actieve vereniging waar onderlinge contacten een belangrijke rol spelen. Het NGI ziet met Second Life een mogelijkheid voor haar leden om elkaar makkelijk te ontmoeten en op een eenvoudige manier kennis te delen.

De ambities beperken zich echter niet hiertoe. De 'Ilse of NGI' biedt een eiland waarbij actieve leden van het NGI innovatieve initiatieven kunnen realiseren die praktisch kunnen worden gebruikt binnen de vele activiteiten die het NGI ontplooit. Dit om te leren wat de mogelijkheden zijn van de virtuele wereld, maar tevens ter inspiratie en als kennisbron voor anderen.

De mogelijkheden hierbij zijn legio en zullen verder ontwikkeld worden in het komende jaar. Denk aan virtuele conferenties met integratie van spraaktechnologie. Virtuele vergaderingen, Social events, Live videostreams, Bibliotheken, Educatie.De virtuele wereld biedt enorme mogelijkheden. We zijn pas aan het begin.

Het nieuw kantoor sluit aan bij het jaarthema van het NGI, Gaming en Virtuele Wereld en wordt gebruikt in de diverse sessies rond dit thema. De verschillende afdelingen brengen hun expertise rond gaming op Second Life in. Bij gaming gaat het dan niet om amusement maar in het kader van kennisoverdracht.

Om ook niet leden bij het NGI te betrekken worden op Second Life regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd. Op deze themabijeenkomsten wisselen leden hun ervaringen uit en sprekers van buiten presenteren actuele thema's.

Met haar aanwezigheid in Second Life creëert het NGI een nieuwe vorm van kennisuitwisseling, inspiratie en permanente educatie voor haar leden.

-----------------------

Het NGI

Het NGI (www.ngi.nl) is dé beroepsvereniging voor ICT-professionals, waarbij leden hun actuele kennis kunnen verdiepen en hun netwerk kunnen onderhouden. Het NGI organiseert zowel landelijke als regionale evenementen voor haar leden. Leden ontvangen het prestigieuze maandblad Informatie.

Mail: info.ngi@ngi.nl

Perscontact: Pascal Huijbers, 06 277 46 223 (pascal.huijbers@sogeti.nl) Anita Bosman, 06-11306881 (a.bosman@proeducation.nl)


---- --