Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe presenteert nieuwe generatie internet video-oplossing Video-content bekijken, distribueren en winstgevend maken met Adobe Media Player

Amsterdam, 20 april 2007 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) kondigt de nieuwe Adobe® Media Player(TM) aan. Deze desktop-applicatie breidt Adobe's internetvideo-oplossingen uit en brengt een groeiend ecosysteem tot stand. Dit ecosysteem maakt het mogelijk om nieuwe manieren te ontwikkelen om media te distribueren en winstgevend te maken. Tegelijkertijd kunnen kijkers hoge kwaliteit content zowel online als offline bekijken. Adobe Media Player levert, met behulp van de Flash®-architectuur, engaging video-ervaring voor kijkers terwijl het de uitgevers van content nieuwe mogelijkheden biedt voor het distribueren en monitoren van hun media-assets.

Nieuwe mogelijkheden voor belangrijkste videoformaat

Adobe Media Player, een lichtgewicht download, biedt innovaties voor zowel kijkers als content-uitgevers. Voor kijkers biedt de Adobe Media Player een betere Flash-beleving, de mogelijkheid om video's te downloaden en offline te bekijken en manieren om interessante nieuwe programma's te ontdekken. Daarnaast biedt het terugspeelmogelijkheden, kijkcijferinformatie via één click en een krachtige favorietenfunctie die automatisch nieuwe afleveringen van favoriete TV-programma's of video-podcasts download. De player is cross-platform, gebaseerd op open standaarden - inclusief RSS en SMIL - en maakt het voor kijkers mogelijk om de meest populaire videoformaten van het internet af te spelen buiten de browser.

Adobe Media Player biedt content-uitgevers betere manieren om video-content te leveren, traceren en beveiligen en het merk en winstgevendheid van de content te verbeteren. Het biedt verschillende opties voor het in hoge kwaliteit terugspelen van video-content, zowel online als offline. Zo is on-demand streaming, live streaming, progressieve download en beveiligde download-and-play mogelijk. Tevens kunnen advertenties ontwikkeld worden die specifiek zijn gericht op de kijker en kan de look en feel van de player worden aangepast, zodat deze overeenkomt met de eigen huisstijl of thema van de content. Hiermee kunnen bedrijven de merkbeleving versterken en de winstgevendheid van hun media vergroten.

Geavanceerde analytische content-beveiliging

De technologie biedt content-uitgevers een gestandaardiseerde toolbox, waarmee een scala aan innovatieve advertentieformaten gemaakt kan worden. Daarnaast kan op verzoek zowel online als offline analytische data worden samengesteld om beter inzicht te krijgen in het publiek. Door Adobe's ruime ervaring in het beveiligen van documenten levert Adobe Media Player verschillende opties voor het beveiligen van de content zoals streaming-encryptie, content-integriteitsprotocollen en op identiteit gebaseerde beveiliging.

Adobe's groeiende internetvideo-ecosysteem

Adobe Media Player vormt een belangrijk onderdeel van Adobe's groeiende ecosysteem voor het creëren en leveren van vernieuwende internetvideo's. Het is een aanvulling op andere Adobe-componenten zoals: Adobe Flash® Player; de recent aangekondigde Adobe® Flash® CS3 Professional; Flash® Media Server 2, serversoftware voor het streamen van media-applicaties; Flash® Lite(TM); Adobe's reeks van media-autorisatietools zoals Adobe Creative Suite® 3 Production Premium voor video, audio en de productie van motion graphics en Adobe Media Encoder voor compressie en live streaming.

Over Adobe Media Player

Adobe Media Player is ontwikkeld met gebruik van Apollo, de codenaam van Adobe's recent aangekondigde application runtime. Hiermee kunnen content-uitgevers en webontwikkelaars Rich Internet Applications (RIA's) creëren en uitbouwen op basis van technologie die gebruik maakt van desktops, zoals Flash, PDF en HTML. De verwachting is dat Adobe Media Player dit jaar nog als gratis Beta-versie via Adobe's website te downloaden is. De volledige versie zal tegen eind 2007 beschikbaar zijn via Adobe en een groot aantal media- en technologiepartners.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/apr2007/Adobe_Media_Pla.pdf

Over Adobe Systems Incorporated

Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Flash, Flash Lite, and Macromedia are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com