Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HOTEL CONTACT/ WORLDMEETINGS OVERHANDIGT EERSTE CHEQUE VAN

E 7.500,- AAN AFRICAN PARKS FOUNDATION

Langbroek, 20 april 2007 - Op het kantoor van de natuurbeschermingsorganisatie African Parks Foundation (APF) in Langbroek nabij Doorn heeft APF gisteravond de eerste financiële steun van Hotel Contact/ Worldmeetings ontvangen. De cheque van E 7.500 werd overhandigd aan de nieuwe voorzitter van de African Parks Foundation Peter Fearnhead. De African Parks Foundation is opgericht door wijlen Paul Fentener van Vlissingen.

15.000 boekingen
Hotel Contact/ Worldmeetings, aanbieder van ruim 15.000 vergaderlocaties wereldwijd, sloot vorig jaar april een sponsorovereenkomst met de APF. Daarbij werd afgesproken dat vanaf april 2006 per boeking bij Hotel Contact/ Worldmeetings E 0,50 bestemd zou zijn voor de African Parks Foundation. Het bedrag van E 7.500 dat nu beschikbaar is gekomen voor de APF, en gisteravond bij wijze van een cheque door eigenaar en directeur van Hotel Contact/ Worldmeetings Bob Pieterson is overhandigd aan voorzitter Peter Fearnhead, is gebaseerd op maar liefst 15.000 boekingen in de periode 1 april 2006 - 31 december 2006.

African Parks Foundation
Hotel Contact/ Worldmeetings steunt African Parks Foundation (APF) niet alleen financieel, maar vergroot ook de naamsbekendheid van de non-profitorganisatie door de vermelding op de eigen website. De non-profitorganisatie APF is het levenswerk van zakenman en natuurbeschermer Paul Fentener van Vlissingen. APF beschermt de prachtige ongerepte natuur en haar dieren door het bedrijfsmatig beheer van wildparken. Inmiddels beheert African Parks zeven parken in Zambia, Malawi, Zuid Afrika, Ethiopië, Sudan en Kongo met veel succes. APF werkt daarbij nauw samen met de lokale bevolking. Zie voor meer informatie www.africanparks-conservation.com.

Over Worldmeetings
Hotel Contact bestaat sinds 1991 en is per 2004 aangesloten op een wereldwijd netwerk van meetingplanners via Worldmeetings, een Duits-Nederlandse joint venture die in 2004 mede door Hotel Contact is opgericht. Worldmeetings biedt reserveringsfaciliteiten voor bedrijven met zowel kleine als grote volumes. Zo draagt het bedrijf zorg voor de centrale afhandeling van betalingen aan geboekte accommodaties, voert stringente controle uit op facturen en brengt het aantal crediteuren voor de opdrachtgever terug tot 1. Tot de opdrachtgevers behoren onder meer banken, verzekeraars en de uitzendbranche. Kijk voor meer informatie ook op www.nl.worldmeetings.com.