Ingezonden persbericht


Student Select richt met Ministerie van OCW platform op voor aansluiting hoger onderwijs en arbeidsmarkt

Amsterdam, 20 april 2007- Om aansluiting van de afgestudeerde studenten op de arbeidsmarkt te verbeteren heeft Student Select in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen een platform gecreëerd met als doel het minimale competentieniveau van starters branche-breed te verhogen op verschillende gebieden. Student Select heeft opgemerkt dat er in de arbeidsmarkt een slechte aansluiting is tussen de afstudeerder van hoger onderwijs en de verwachtingen van de werkgevers. Zowel werkgevers als starters ervaren dat de opleiding vaak onvolledig voorbereid is op de belangrijke stap van toetreding op de arbeidsmarkt. De voorbereiding wordt ervaren als te theoretisch en geeft niet voldoende voorbereiding op de praktijk. Aan dit platform nemen onder andere de volgende stakeholders deel:
· Bedrijfsleven; Ahold, Rabobank Nederland, Orange Nederland, Accenture, Boekel de Neree, SNS Reaal, BDO CampsObers, Kempen & Co, Logica CMG, SAP Nederland
· Arbeidsmarktspecialisten; Student Select, Aromedia
· Vertegenwoordiging uit het hoger onderwijs; verschillende lectoraten
· Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Probleemstelling en beoogd resultaat
De kwaliteit en kennis van starters moet verbeterd worden, hoe kunnen participanten van het platform en Student Select gezamenlijk een gestalte geven aan de minimale competentiekwalificatie om een succesvolle start te maken op de arbeidsmarkt De participanten van het platform zullen gezamenlijk concreet gestalte moeten geven aan de aan minimale competentiekwalificatie om een succesvolle start te maken op de arbeidsmarkt. Dit zal vervolgens leiden tot een concreet toepasbare test. Hierin kunnen studenten tijdens de studie testen of zij al klaar zijn voor de arbeidsmarkt of dat zij nog competenties moeten verbeteren.

Werkwijze
Maandag 23 april vindt de eerste bijeenkomst van het platform plaats in Leiden. De bijeenkomst zal wordt geopend door de heer Roel Endert van de directie Hoger Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Het platform komt herhaaldelijk bijeen en zal in het najaar 2007 haar bevindingen en de ontwikkelde test presenteren.

Organisator Student Select:
Student Select is het grootste online studentenuitzendbureau, dat anders werkt dan de traditionele uitzendbureaus, zij opereren zonder vestigingen. Student Select is in 2002 opgericht als eerste landelijke studentenuitzendbureau voor starters op HBO en WO niveau. Inmiddels is Student Select uitgegroeid tot een betrouwbare speler in de uitzendmarkt.


---



Ingezonden persbericht