Proef de Drentse natuur op 20 april te Anloo


Drents Weidevlees viert opening nieuwe winkel met lezingen over regionaal produceren en consumeren

ANLOO, 20070404 -- Ter gelegenheid van haar driejarig bestaan en de opening van een nieuwe winkel, de Maolderij te Anloo, organiseert Stichting Drents Weidevlees een middag met lezingen over de waarde van cultuurlandschap en de kracht van samenwerking in korte ketens.

Stichting Drents Weidevlees (www.drentsweidevlees.nl) is drie jaar geleden ontstaan naar aanleiding van de innovatieprijsvraag Beter Boeren in Drenthe. Met de themamiddag op 20 april 2007 laat de Stichting zien waar zij voor staat en wat er in drie jaar tijd bereikt is. Sprekers vanuit wetenschap, maatschappelijke organisaties en de culinaire wereld zullen tijdens de themamiddag in korte verhalen hun kennis delen over 'voedende netwerken', 'de waarde van cultuurlandschap' en 'de smaak van Drenthe'.

Na de lezingen zal de Maolderij feestelijk worden geopend en is er ruim gelegenheid om Drents Weidevlees en andere streekproducten te proeven. De middag begint om 13.00 uur en eindigt met de feestelijke opening van de winkel om 15.30 uur.





Ingezonden persbericht