Ingezonden persbericht

Theater, muziek en dans werken samen

Grote theatervoorstelling "de Toekomst" door jongeren in Noord Groningen.

Samenwerking van Jeugdtheaterschool Stichting Wonderboom, Muziekschool Noordakkoord en Stichting Balletschool Noord-Groningen heeft geleid tot de ontwikkeling van een grote theatervoorstelling "de Toekomst" met spelers, dansers, jeugdorkest en popband. Deze voorstelling zal op spectaculaire wijze het oude verhaal van Orpheus en zijn geliefde Euridice opnieuw vertellen. Dansers, spelers en muzikanten van 8 tot 18 jaar maken samen een wervelende voorstelling die 20, 21 en 22 april 2007 te zien zal zijn in de OpRoakeldaishal te Warffum.

Deze samenwerking heeft geleid tot een unieke theaterproductie, gemaakt voor en door jongeren. Gezien de omvang van dit project en het grote aantal deelnemers (ruim 80), is dit een hele uitdaging. De hele voorstelling moest tot in de puntjes worden uitgewerkt, er moest muziek worden gecomponeerd en ingestudeerd, choreografie voor de dansers ontwikkelt, decors en kostuums gemaakt en ontworpen enz. Daarnaast zijn er ook talloze vrijwilligers nodig om de vele losse eindjes aan elkaar te knopen. Kortom, een ware krachtmeting voor alle betrokkenen, maar vooral een uitdaging waar de deelnemers veel plezier aan beleven!

Inmiddels zijn alle voorbereidingen bijna klaar en nodigen wij u van harte uit om één van onze voorstellingen bij te wonen. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april begint " de Toekomst" om 20.00 uur en op zondag 22 april om 14.30 uur.
De kaarten kunnen worden besteld in de voorverkoop via www.detoekomst.noordgroningen.nl en via tel. (0595) 444 374 a E 7,00.
Aan de kassa van de OpRoakeldaishal zijn de kaarten verkrijgbaar voor E 8,50.

---- --



Ingezonden persbericht