Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SONIC WARFARE PT II
Dubstep Distance / Loefah / Plastician / U Dub MC Sgt Pokes Vrijdag 20 april · Melkweg, Oude Zaal · 24.00 uur · 12,00 + lidm.
· · ·

Na het grote succes van deel 1 in december organiseert de Melkweg opnieuw een exclusieve dubstep avond. Sinds de opkomst van de jungle in de jaren '90 is er niet meer zo'n revolutionair dancegeluid uit Engeland gekomen als dubstep. Geworteld in de underground van London is dubstep hét geluid dat in momenteel de clubs, kelders en loodsen van de Engelse hoofdstad aan het dampen brengt. Zoals topproducer Kode9 zegt: "Als je broekspijpen wapperen door het volume van de bassen, dan weet je dat je naar Dubstep luistert" (de Volkskrant).
Met deze tweede editie van een avond die geheel in het teken staat van dubstep bevestigt de Melkweg z'n positie als hét podium in nederland dat dubstep serieus neemt. Onder de titel `Sonic Warfare' wordt de crème de la crème van de Londense scene ingevlogen voor één unieke show in Nederland: Distance, Loefah en Plastician. De Nederlandse dubsteppionier U Dub host de avond samen met MC Sgt Pokes. Dubstep
Muzikaal gezien is dubstep een combinatie van jungle, 2step en dub. De veelal instrumentale platen die vaak live van vocalen worden voorzien, zijn donker, meeslepend en makkelijk dansbaar. De Jamaicaanse invloed is duidelijk terug te horen, maar qua sfeer sluit de muziek nog het beste aan bij grime, de andere prominente Britse dancestroming van de laatste jaren. De twee stromingen worden in de praktijk van de dansvloer dan ook makkelijk vermengd. Daarnaast wordt de stroming gedragen door de nog altijd grote drum 'n bass- scene. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd tot d&b-helden van weleer met dubstep aan de haal gaan en het naar een hoger niveau brengen ­ commercieel gezien althans. Sonic Warfare
Drie van de meest talentvolle Britse dubstepproducers vormen de kern van de line-up van Sonic Warfare pt II op vrijdag 20 april. DJ Distance werd bekend met tracks als `Breathing Space', `Shiverz' en `Tropical Rub' die hij uitbracht op Sting Recors. Z'n nieuwe album `My Demons' is uitgebracht op Planet Mu en wordt gezien als wederom een grote sprong voorwaarts in het dubstep genre. Plasticians vorig jaar op Slimzee's Slimzos uitgebrachte debuut `Beg To Differ' kenmerkt zich door z'n diversiteit aan stijlen en wordt nu al gezien als één van de beste dubstep/grime albums tot nog toe. Loefah, de derde Londense artiest in de line-up, is net als Plastician één van de aanstormende artiesten in het genre en valt met name op door zijn vele remixes. Als voortrekker van de Nederlandse dubstepscene (in oprichting) is dj U Dub een logische host van deze avond. Bijgestaan door MC Sgt Pokes zal hij zorgen dat het publiek geen seconde stil hoeft te staan gedurende de nacht.



Ingezonden persbericht