Ingezonden persbericht

overzicht voorstellingen in mei en juni 2007
theater de tobbe
nadere informatie en foto's:
www.detobbe.nl of ab smit: Abaadje@hetnet.nl

vr 20 april jazz: : Scott Hamilton en het Rein de Graaff trio
21.00 uur; toegang E 15,00 / 65+ & uitpas E 13,50 / CJP & studenten E 12,50
Achteraf beschouwd werd tenorist Scott Hamillton aan het eind van de jaren zeventig, hij was toen pas 23 jaar, ingehaald door critici en zijn fans als een groot vertolker en een voorbode van de nieuwe klassieke jazzmuziek. In 1977 werd hij al eens gekozen als "International Jazz Musician of The Year". Hij vestigde zijn reputatie in de groepen van Benny Goodman. Anita O'Day, Hank Jones en Roy Eldridge.
Scott Hamilton;tenorsax, Rein de Graaff;piano, Marius Beets; contrabas en Eric Ineke;drums.

mei 2007
di 01 lunchconcert: Ensemble van het Rotterdams Conservatorium
12.30 uur; toegang E 1,50 (inclusief koffie/thee)

vr 04 jazz: Basily
21.00 uur; toegang: E 15,00/65+&uitpas E 13,50/CJP&studenten E 12,50
Basily staat bekend om haar eigen interpretatie van instrumentale gipsy jazz. Aanvankelijk begonnen als pure navolgers van de Hot Club de France, heeft Basily zich ontwikkeld tot een formatie met een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeuner invloeden.
Tucsi Basily violin

Popy Basily solo guitar

Gino Basily guitar

Zonzo Basily guitar

Martin Limberger guitar

Marc Giordano double bass

za 05 cabaret: Marjolein Meijers met 'In d'r uppie' (try-out)
20.30 uur; toegang E 13,00 / 65+ & uitpas E 11,50 / CJP E 10,50
Marjolein Meijers, de vrouw achter 'Annie' van de Berini's, gaat solo, nou ja met muzikanten erbij natuurlijk. Marjolein gaat verder met haar contrabas en haar heerlijke stem. Ze heeft nog zoveel te vertellen. Over liefde en ontrouw, dood en verderf en het ware geluk. Over het leven, over haar leven. Ze neemt ons mee met haar ontroerende en grappige verhalen, eigen liedjes en prachtige muziek.
Meer dan twintig jaar stond zij met Harrie (Hans Kemeling) op het podium.
Hun theaterhuwelijk sloten zij het vorige seizoen ook in Theater de Tobbe af met hun laatste voorstelling 'En nou is het afgelopen'. Marjolein Meijers, het muzikale brein van De Berini's heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een singer/songwriter van formaat. De Berini's zijn ermee opgehouden. Lang leve de nieuwe koningin!

za 12 cabaret: Maaike Martens met 'Dag lieve koe' (try-out)
20.30 uur; toegang E 13,00 / 65+ & uitpas E 11,50 / CJP E 10,50
Creatieve duizendpoot Maaike Martens schitterde naast Don Quishocking in 'I Fossili', trad op in radioprogramma 'Spijkers met koppen', stond tot drie keer
toe op De Parade en maakt deel uit van het vaste team van 'Het Klokhuis'.
In 2005 studeerde ze af aan de Kleinkunst Academie en nu bestormt ze de theaterpodia met haar eerste eigen programma. 'Dag lieve koe!' is een sprankelende kleinkunstvoorstelling vol nieuwe liederen en sterke verhalen van eigen bodem.
Voor iedereen die haar nog niet eerder leerde kennen is dit hèt moment.
Maaike Martens! Hoera! Eindelijk!

di 15 lunchconcert: Ensemble van het Rotterdams Conservatorium
12.30 uur; toegang E 1,50 (inclusief koffie/thee)

vr 18 jazz: Sanna van Vliet kwartet.
21.00 uur. Toegang E 10,00/65+,uitpas E 8,50/CJP en studenten E 7,50
Vocaliste Sanna van Vliet presenteert haar nieuwe CD. Een CD zonder poespas met louter stukken die Shirley Horn ooit opnam. Tijdens het concert vanavond van 2 X 50 minuten uiteraard ook nog een aantal andere stukken, bewerkingen van standards en originals.
Sanna van Vliet; zang en piano, Ferdinand Povel;tenorsax, Erik Ineke;drums en Marius Beets;contrabas.

juni 2007
vr 01 jazz: Frits Landesbergen Big Band feat. Lodewijk Bouwens. (zaalconcert)
21.00 uur. Toegang E 10,00/65+,uitpas E 8,50/CJP en studenten E 7,50
De bezetting van het orkest is al meer dan 20 jaar dat van een big band. De stijl is gebaseerd op de traditionele swing van de grote orkesten uit de jaren 50 en 60. Originele arrangementen van ondermeer Woody Herman, Count Basie, Duke Ellington, Sammy Nestico en natuurlijk van de bandleider Frits Landesbergen.
Vanavond is vibrafonist Lodewijk Bouwens de speciale gast.

vr. 15 jazz Tom Beek quintet
21.00 uur. Toegang E 10,00/65+,uitpas E 8,50/CJP en studenten E 7,50
Tenorsaxofonist Tom Beek verwierf bekendheid als sideman van Michiel Borstlap, Trijntje Oosterhuis en Rob Madna. Tom studeerde bij Ferdinand Povel, speelde met grootheden als Dizzy Gillespie en Pat Metheny, won een aantal jazzprijzen en reisde de hele wereld rond. Zijn eerste cd "White & Blue" werd zeer enthousiast ontvangen. Het Tom Beek Quintet speelt rauwe, virtuoze Blue Note-jazz, met verwijzingen naar moderne jazzgroepen zoals Steps Ahead en Weather Report. Meer informatie vindt u op www.tombeek.nl.
Tom Beek:tenorsaxofoon, Martijn van Iterson;gitaar, Karel Boehlee;piano, Jeroen Vierdag;contrabas en Marcel Serierse;drums.

vr. 29 juni jazz Rob Agerbeek trio
21.00 uur. Toegang E 10,00/65+,uitpas E 8,50/CJP en studenten E 7,50
Een swingende afsluiting van het seizoen. Als pianist Rob Agerbeek, al meer dan 50 jaar in het vak, in de Tobbe speelt gebeurd er altijd iets bijzonders.
Rob Agerbeek;piano, Harry Emmery;contrabas en Ben Schröder;drums.

---- --