TNT Group

Persbericht

Algemene vergadering van Aandeelhouders TNT stelt dividend 2006 vast

20 april 2007 - Amsterdam TNT N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) de jaarrekening 2006 heeft vastgesteld en het dividend over 2006 heeft bepaald op 0,73 per gewoon aandeel, in aanmerking nemend dat reeds 0,26 per gewoon aandeel is uitgekeerd als interimdividend. Er resteert dus een bedrag van 0,47 per gewoon aandeel als slotdividend, dat op 2 mei 20007 betaalbaar zal worden gesteld.

Daarnaast heeft de AvA de volgende besluiten genomen:
* Benoeming van Mevrouw M. Harris tot lid van de Raad van Commissarissen

* Herbenoeming van de heren R. Dahan, V. Halberstadt en W. Kok tot leden van de Raad van Commissarissen

* De verlenging van de bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot het uitgeven van gewone aandelen tot 20 oktober 2008
* De verlening van de bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht bij uitgifte van gewone aandelen tot 20 oktober 2008

* De machtiging van de Raad van Bestuur tot het inkopen van eigen aandelen tot een maximum van 10% van het geplaatste kapitaal tot 20 oktober 2008

* De verlaging van het geplaatste kapitaal door de intrekking van 30.947.707 gewone aandelen, en door intrekking van de onder het op 26 februari 2007 aangekondigde en op 23 april 2007 startende nieuwe aandeleninkoopprogramma in te kopen eigen aandelen
* Wijzigingen van de Statuten met betrekking tot de opheffing van de bijzondere rechten die verbonden zijn aan het bijzondere aandeel

De AvA heeft de heren R. Dahan, V. Halberstadt en W. Kok herbenoemd tot leden van de Raad van Commissarissen. De AvA heeft Mevrouw M. Harris benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Mevrouw Harris heeft de Britse nationaliteit en heeft een succesvolle loopbaan gehad, met name bij McKinsey & Company. Haar internationale ervaring en expertise in de zakenleven, in het bijzonder in Azië, zullen van grote waarde zijn voor TNT. De Raad van Commissarissen heeft aangekondigd dat de heer J.M.T. Cochrane per 31 juli 2007 zal aftreden en dat de heer R.J.N. Abrahamsen overeenkomstig het rooster van herbenoeming per sluiting van de AvA in 2008 zal aftreden.

De AvA heeft de bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot het uitgeven van gewone aandelen verlengd. Deze bevoegdheid zal zijn beperkt tot een maximum van 10% van het uitstaande kapitaal plus een verdere 10% van het uitstaande kapitaal in het geval een uitgifte plaats vindt in het kader van een fusie of een overname. Hetzelfde geldt voor de bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht bij de uitgifte van gewone aandelen.

Het voorstel tot verlenging van de bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot uitgifte van preferente aandelen B is verworpen. Derhalve zal de bevoegdheid tot uitgifte van preferente aandelen B eindigen op 20 oktober 2007. Deze verwerping heeft geen invloed op de call optie van de Stichting Bescherming TNT om preferente aandelen B te verkrijgen.

Daarnaast heeft de AvA de Raad van Bestuur gemachtigd tot het verkrijgen van eigen aandelen tot een maximum van 10% van het geplaatste kapitaal.

De AvA heeft besloten tot de verlaging van het geplaatste kapitaal door intrekking van 30.947.707 gewone aandelen die door TNT N.V. zijn ingekocht, aangevuld met aandelen die onder het op 26 februari 2007 aangekondigde aandeleninkoopprogramma door TNT N.V. zullen worden ingekocht.

Tenslotte heeft de AvA de voorstellen om de Statuten te wijzigen aangenomen. Als gevolg hiervan zijn de bijzondere rechten die verbonden zijn aan het bijzonder aandeel vervallen, aangezien dit aandeel zal worden omgezet in een gewoon aandeel. Tevens wordt de periode waarna een voorstel tot intrekking van preferente aandelen B aan de AvA zal worden gedaan, verkort van 24 maanden tot 12 maanden.

Over TNT
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. De onderneming, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, beschikt over efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft circa 139.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat 1.276 miljoen. TNT NV is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.