Pleon


11-04-2007
Funda vergroot zoek- en presentatiemogelijkheden Grootste vernieuwing website in de geschiedenis van het bedrijf:

Funda vergroot zoek- en presentatiemogelijkheden

AMSTERDAM, woensdag 11 april 2007 Funda is vernieuwd. De website draait sinds kort op Microsoft .Net-software architectuur, waarmee het bedrijf nu en in de toekomst veranderingen sneller kan doorvoeren. Eerste wapenfeiten binnen deze nieuwe architectuur zijn de geïntroduceerde functies als e-mailnotificatie, en satellietfotos en kaarten van Google Maps. Daarnaast zijn de fotos van woningen 350% groter dan voorheen. De implementatie van de nieuwe architectuur is het grootste project in de geschiedenis van funda. Er is meer dan 9 maanden aan gewerkt. Uit de nieuwste statistieken blijkt dat het aantal pagina's dat een bezoeker bekijkt met 10 procent is gestegen.

Onderdeel van de nieuwe functionaliteiten is de mogelijkheid een e-mail te ontvangen van het nieuwe woningaanbod en alerts te krijgen als prijzen van specifieke woningen gewijzigd zijn, of als de woning verkocht is. Deze nieuwe functies zijn in te stellen via de persoonlijke omgeving van de gebruiker, My funda. Het gebruik van deze dienst is gratis en eenvoudig. De gebruiker kan zijn favoriete woningen op deze manier optimaal volgen.

Met de nieuwe architectuur wil funda de kwaliteit van de website en de database blijven garanderen, essentieel om de woningzoekende consument aan zich te blijven binden. Factoren als snelheid van de site, storingsgevoeligheid, beschikbaarheid van de woningen, volledigheid van informatie (in woord en beeld) en intelligente zoekmogelijkheden zijn hierin leidend geweest.

Daarnaast wil funda de NVM makelaars en hun opdrachtgevers het beste platform blijven bieden voor de verkoop van hun woningen.

Over funda
Funda NV is een organisatie die de aankoop, verkoop en verhuur van woningen en vastgoedobjecten via internet faciliteert. Funda is actief in de particuliere koop- en huurwoningmarkt (funda.nl), bedrijfsonroerend goed (fundainbusiness.nl), landelijk en agrarisch vastgoed (fundalandelijk.nl), verhuur van vakantiewoningen in Europa (fundatravel.com) en financiële diensten (fundafinance.nl). Funda zorgt met deze activiteiten voor transparantie in de vastgoedmarkt en biedt een breed publiek hiermee een middel om hun (huisvestings)doelstellingen te bereiken. De website van funda.nl wordt maandelijks ruim 6 miljoen keer geraardpleegd. Funda is daarmee veruit de grootste en meest bezochte woonsite van Nederland. Voor meer informatie: www.funda.nl

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
Jeroen Wilhelm
funda
Tel. (020) 561 82 08
jeroen.wilhelm@funda.nl

Vries Strookman
Pleon voor funda
Tel. (020) 487 40 00
Vries.strookman@pleon.com

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com

© Een product van Pleon