Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Verrassende start Renger in Formule 3 Euro Series

HOCKENHEIM, 20 APRIL 2007 - Renger van der Zande heeft er vandaag op Hockenheim geen gras over laten groeien. In zijn eerste officiële training in de Formule 3 Euro Series zette de 21-jarige Nijmegenaar direct de snelste rondetijd neer. Ook in de kwalificatie verraste Renger vriend en vijand. Zelfs zonder een perfecte run veroverde de debutant van het Prema Powerteam de vierde startplek voor de openingsrace morgen.

Het kon vandaag niet op voor Renger. Niet alleen maakte hij een schitterend debuut in dé toonaangevende formuleklasse voor aanstormende talenten van dit moment, ook mocht hij de afgelopen 24 uur een partnership met gerenommeerde bedrijven als Trust en gasFX aankondigen. Een regelrechte boost voor Renger's ambitieuze plannen voor 2007!

Met het volle vertrouwen van Trust en aangespoord door gasFX scoorde Renger in de enige vrije training van dit weekend direct de snelste tijd. Ook in de kwalificatie ging Renger als een speer. Helaas verloor hij door een steekproef van de technische keuring wat 'tracktime' en liep hij iets later door een rode vlag in zijn snelste ronde wellicht zelfs een nog hogere positie mis. Toch heeft Renger al duidelijk zijn stempel op dit weekend gedrukt.

RENGER VAN DER ZANDE: "Ik ben supertevreden. Ik wilde dit weekend in de top 5 kwalificeren en dat is vandaag prima gelukt. Het was hard knokken, maar dit is natuurlijk een droomstart. Complimenten voor het team: de wagen was in topvorm vandaag. Morgen zal ik weer aanvallen, het podium is erg dichtbij."

UITSLAG KWALIFICATIE F3 EURO SERIES HOCKENHEIM
01. Sebastien Buemi, ASL Mücke, 1:33.702
02. James Jakes, Manor Motorsport, + 00.265s
03. Franck Mailleux, Manor Motorsport, + 00.536s
04. RENGER VAN DER ZANDE, PREMA POWER, + 00.649s

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564 / media@insightf1.com)