Fietsen in Friesland voor `t goede doel


SIBRANDABUORREN, 20070404 -- Op zaterdag 21 april 2007 organiseert het Nationaal MS Fonds de MS 150-fietstocht in Friesland. De tocht start in Sibrandabuorren. Bijna 70 fietsers doen mee aan de fietstocht en hebben zich laten sponsoren door bedrijven en particulieren. De opbrengst is bestemd voor het Nationaal MS Fonds. Hiermee zullen ze een zeilweekend voor jonge MS-pati?nten organiseren.

Wat is MS eigenlijk?
Multiple sclerose, beter bekend als MS, is een ziekte van het centrale zenuwstelsel en treft veelal jonge mensen. In Nederland lijdt ca. 1 op de 1000 inwoners aan MS. Het is een chronische ziekte die nog niet goed te behandelen is.

Invulling van de dag
Om 09.00 uur zal Henk Kroes het startschot geven. Henk Kroes, aftredend voorzitter van Verenging De Friesche Elf Steden, zal zelf ook meerijden. Onderweg zullen er 7 stempelposten staan, veelal bemand door vrijwilligers met MS. Tussen 15 en 18 uur worden de fietsers weer verwacht in Sibrandabuorren bij sporthal It Mingeltsje. Het Nationaal MS Fonds hoopt, aan 't einde van de dag, een mooie cheque in ontvangst te kunnen nemen.





Nationaal MS Fonds