Universiteit Maastricht

22 februari 2007
Ragweek Maastricht 2007
Student en stad in actie voor het goede doel

De achtste Ragweek vindt van 21 tot en met 27 april plaats in Maastricht. In deze week organiseren studentengroeperingen (studie-, studenten- en sportverenigingen) van de Universiteit Maastricht in samenwerking met lokale Maastrichtse verenigingen een week lang de meest uiteenlopende activiteiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor twee goede doelen. Dit jaar roept de organisatie nog nadrukkelijker ook de lokale Maastrichtse verenigingen en vriendenclubs op om actief deel te nemen aan de Ragweek en zich voor 28 februari te melden.

De Ragweek begon ooit aan Britse universiteiten door op een stukje stof, een `rag', gedichtjes te schrijven en die te verkopen om geld in te zamelen voor de armen. De activiteiten in de Maastrichtse Ragweek variëren van een barbecue, een dansfeest, een workshop salsa tot een demonstratie van de vechtsport tai chi, een voetbaltoernooi, een kaartmiddag of ballonnenwedstrijd.
Naast het steunen van de twee goede doelen wil de organisatie van de Ragweek nadrukkelijk ook de band tussen studenten en de inwoners van de stad Maastricht verstevigen. Daarom de oproep aan de Maastrichtse verenigingen en clubs om mee te doen.
De goede doelen die dit jaar geselecteerd zijn, zijn `Midogo' en `Impuls'.
Midogo is een stichting gevestigd in Nederland en Ghana. De stichting heeft het dorp `Tornu' in Ghana geadopteerd en verbetert daar de infrastructuur. Door het verbeteren van onder andere wegen, de aanleg van elektriciteit, en de bouw van scholen, tracht Midogo de complete economische situatie in dat gebied structureel te verbeteren op een duurzame manier.
Impuls is een stichting in Maastricht die huisvesting biedt voor mensen en gezinnen die niet meer in hun woning terecht kunnen, door psychische of financiële problemen. Tijdens hun verblijf in een Impuls-opvanghuis worden deze mensen door cursussen weer geïntegreerd in de maatschappij. Hulpvragers kunnen voor maximaal zes maanden onderdak terecht bij Impuls.

Wie een activiteit wil organiseren kan zich voor 28 februari opgeven via ragweek@ragweek.unimaas.nl . Nadere informatie en een terugblik op voorgaande edities, is te vinden op de internetsite: www.ragweek.unimaas.nl.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen me Stefanie Meeuwesse (PR-commissaris van het bestuur van de Ragweek), tel. 06-16407847, e-mail: s.meeuwesse@student.unimaas.nl De Ragweek heeft een eigen website: www.ragweek.unimaas.nl.

De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/ Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.