Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

29 maart 2007
Jonge boeren uit Nicaragua en Argentinië op bezoek bij het NAJK

Van 21 april tot en met 1 mei komen er vijf jonge boeren uit Nicaragua en Argentinië op bezoek bij het Gelderse, Overijsselse en Utrechtse AJK. GAJK, OAJK en UAJK hebben sinds 2000 een samenwerkingsverband met de boerenorganisatie Unión Nacional de Agricultores y Ganaderos in Nicaragua. Deze samenwerking en dit bezoek worden ondersteund door onze partner Agriterra.

Drie vertegenwoordigers van UNAG-jongeren komen naar Nederland om hier het agrarisch onderwijs te bekijken en rond te kijken bij Nederlandse boeren. Ze zullen vooral bekijken hoe het agrarisch onderwijs, het NAJK en de boeren hun ondernemerschap ontwikkelen. Twee vertegenwoordigers van de Federación Agraria Argentina zullen meereizen in het kader van de discussie over de wereldhandelspolitiek. In hoeverre hebben Nederlandse boeren te vrezen van de export van landbouwproducten uit Argentinië? En hoe denken de leden van de FAA daarover? FAA is de landelijke federatie waarin de kleinschalige gezinsbedrijven in Argentinië georganiseerd zijn.

Mocht je mee willen doen aan het programma en kennis willen maken met onze internationale gasten, neem dan contact op met Mark Groeneveld of Matilde van Ommen van NAJK internationaal. Zij kunnen je het programma toesturen.

mark.groeneveld@plattelandsjongeren.nl
026-4421942

mvanommen@najk.nl
030-2769856