Liza Minnelli geeft concert op 21 april 2007 in Antwerpen

30.03.2007 / 12:48 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Sold out b.v.

Sold out b.v.

http://www.soldoutmarketing.nl/

PERSBERICHT

Amsterdam, 30 maart 2007

Liza Minnelli, dochter van legendarische Hollywoodster Judy Garland en filmregisseur Vincente Minnelli komt naar Antwerpen.
American Diva 'Liza Minnelli' is terug en geeft spetterend concert in Antwerpen op 21 april 2007

Superster Liza Minnelli liet vorig jaar het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel op zijn grondvesten daveren en werd bejubeld door een uitzinnig publiek. Daarom keert diva Minnelli op eigen verzoek terug naar België op zaterdag 21 april 2007. Liza geeft een exclusief concert in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. Het wordt een korte Europese toer waarvoor slechts drie Scandinavische concerten (Kopenhagen, Stockholm, Helsinki) en één optreden in Antwerpen zijn gepland.

Herboren
Na een roerige periode waarin Minnelli enkel het nieuws haalde met haar verslavingen, echtscheidingen en ziektes heeft ze op wonderlijke wijze al deze demonen overwonnen. Bijzonder als je bedenkt dat Liza door haar ziektes een paar jaar geleden amper nog kon spreken.
Wie zich afvroeg waarom Liza's fans haar altijd trouw zijn gebleven, kreeg vorig jaar tijdens haar concert in Brussel een duidelijk antwoord. Ruim twee uur bracht zij met tomeloze energie en een dijk van een stem klassiekers zoals; 'Cabaret', 'NewYork NewYork', 'Chicago' tot zelfs een cover van 'La Vie en Rose' van haar grote voorbeeld Edith Piaf.

Liza Minnelli
Liza Minnelli werd geboren op 12 maart 1946 als de dochter van Judy Garland en regisseur Vincente Minnelli. In haar hectische leven ging Minnelli tijdens haar jeugd regelmatig op wereldtournee met haar moeder of was ze terug te vinden in de filmstudio met haar vader. Liza maakte haar debuut in de showbusiness op tweejarige leeftijd in de film 'In the Good Old Summertime'. Minnelli trok op haar zestiende in haar eentje naar New York waar ze haar carrière in de showbusiness probeerde op te zetten. Erkenning kreeg ze met het theaterstuk 'Best Foot Forward' dat zeven maanden speelde. Een jaar later nodigde haar moeder Judy haar uit op te treden in de show 'Paladium' in Londen. De show was onmiddellijk uitverkocht en er werd een tweede nacht aan het programma toegevoegd. Liza's optreden in Londen betekende het keerpunt in haar carrière én in haar relatie met haar moeder. Het publiek was verliefd op Liza geworden. Op haar 23ste werd ze voor het eerst genomineerd voor een Academy Award voor haar rol als Pookie Adams in 'The Sterile Cuckoo'. Andere 'drama' rollen volgden en in 1972 won ze de Oscar voor haar rol als Sally Bowles in de film 'Cabaret'. De jaren '70 waren drukke tijden voor Liza. Ze schitterde steeds vaker in films en op de theatervloer. Tijdens haar zangcarrière vormde ze een koppel met Frank Sinatra voor zijn cd 'Duets' en verscheen ze aan de zijde van Sammy Davis Jr. in verschillende tv-shows en concerten.

Liza Minnelli, de podiumartieste die alleen 'live' echt leeft...

De Pers

DE MORGEN: Er zijn sterren die je het maximum aan sterren geeft en dan beseft dat je nog een Melkweg tekort komt. Liza Minnelli is er zo één.

Showbizz in hoofdletters: Minnelli brengt niet gewoon een nummer, alles is interpretatie en zo hoort het ook.

GAZET VAN ANTWERPEN: Onvervalste retro: Wie zich afvraagt waarom Liza Minnelli's volgelingen haar onvoorwaardelijk trouw blijven, kreeg die zondagavond in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten een duidelijk antwoord.

HET NIEUWSBLAD/STANDAARD: Liza Minnelli: een leven tussen triomf en tragiek. Een vlekkeloze aaneenschakeling van schitterende hoogtepunten. En net dat maakt Liza Minnelli zo indrukwekkend: ze is echt.

HET LAATSTE NIEUWS: Herboren Liza Minnelli speelt het Paleis voor Schone Kunsten plat. Na zowat elk nummer veerde het laaiend enthousiaste publiek recht om de herboren diva toe te juichen.

Liza Minnelli - 21 april in de Elizabethzaal in Antwerpen Voorverkoop voor dit evenement is gestart en toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.elisabethzaal.be of op tel. +32 70 - 344 304

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met SOLD OUT!, Bertine Müller, tel. 020 - 448 09 31 / 06 14380117, bertine@soldoutmarketing.nl

i.o.v. Lion Productions Bvba