Ingezonden persbericht


Lancering "Stop the Gang Rapes" campagne

Uitnodiging

"Fashion for Development" show

Global Human Rights Defence heeft het genoegen om u uit te nodigen voor de Bibi Russell "Fashion for Development" show en de start van de campagne voor Bangladesh "Stop The Gang Rapes".

Datum: Zaterdag 21 april 2007

Locatie : De Megastores (terras La Place)

Adres: Van der Kunststraat 123

Plaats: Den Haag

Tijd: 18.30 ­ 22.15 uur

Voor een preview van Bibi Rusell's show ga naar: http://mail.ghrd.org/mpeg/

Het betreft een besloten bijeenkomst. Graag zouden wij vooraf van u vernemen of u in de gelegenheid bent om aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden via het e-mailadres bangladesh@ghrd.org.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer

070-345 69 75 of 06-16494311

www.ghrd.org

Programma

18.30 Persconferentie met Bibi Russell, Linda Murnane

en vertegenwoordigers van GHRD

19.00 Welkomstwoord door Jenny Lundstrom ­ Campagneleider GHRD

19.15 Documentaire: "An untold story- violence against the minorities in Bangladesh"

19.30 Cultureel intermezzo

19.45 Buffet

20.45 Statement Bibi Russell

21.00 Bibi Russell modeshow

21.45 Borrel

22.15 Einde

Van verkrachtingen politieke issues maken, het seksuele geweld tegen vrouwen en meisjes van Bangladesh.

Jonge vrouwen en meisjes van minderheidsgroeperingen in Bangladesh zijn steeds vaker slachtoffer van zware mishandeling, ontvoering en (groeps)verkrachting. De daders zijn extremisten. Groepsverkrachting is een instrument voor etnisch zuivering geworden, effectiever dan moord. Bangladesh heeft verschillende internationale verdragen bekrachtigd, gerelateerd aan mensenrechten en is daarom verplicht om deze grove mensenrechten te stoppen.

Bangladesh doet al jaren of er niets aan de hand is en deze daden niet plaatsvinden. Wij vinden daarom dat zij medeverantwoordelijk zijn voor alle slachtoffers die door de verkrachtingen vallen. Daar moet verandering in komen. GHRD zal een jaar lang campagne voeren tegen de systematische groepsverkrachtingen van vrouwen uit minderheidsgroepen. Wij kunnen daarbij helpen: als iedereen weet wat voor verschrikkelijke daden er worden gepleegd in Bangladesh, wordt het veel moeilijker voor de regering van Bangladesh de gruweldaden te blijven ontkennen. Het creëren van awareness!

Om bewustzijn te creëren organiseert GHRD op 21 april 2007 een spectaculaire modeshow met kleding ontworpen door de wereldberoemde Bibi Russel. Bibi Russel is jarenlang een beroemd fotomodel geweest en heeft gewerkt met grote namen in de modewereld en voor wereldberoemde merken (Karl Lagerfeld, Naomi Campel, Kodak, BMW, etc). Tegenwoordig ontwerpt zij haar eigen kleding.

Onder het motto "mode voor ontwikkeling" laat zij, met behulp van Unesco, zien hoe wevers voor economische stabiliteit kunnen zorgen in Bangladesh. Zij heeft al voor 35.000 wevers een baan gecreëerd.