Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Ode aan het IJmeer op 21 april


- Zaandam 4 april 2007 - Milieufederatie Noord-Holland en Natuur en Milieu Flevoland nodigen, in het kader van de landelijke campagne 'Zuinig op Ruimte', heel Noord-Holland en Flevoland uit om op zaterdag 21 april midden op het IJmeer de 'Ode aan het IJmeer' bij te wonen. Wij doen dat door bekende en onbekende Noord-Hollanders, Flevolanders, Nederlanders een ode uit te laten spreken op het IJmeer. Vervolgens vindt een aansprekend debat over het IJmeer en haar toekomst plaats door een veiling van unieke waarden van het IJmeer.

Het verdwijnen van de open ruimte leeft bij het publiek, de maatschappelijke organisaties, de projectontwikkelaars en het bedrijfsleven. Het IJmeer is zo'n ruimte met zijn eigen specifieke kenmerken van openheid, rust en stilte, en van recreatie tot natuurbeleving. Het ene na het andere plan golft op dit moment over het IJmeer: dubbelstad Almere - Amsterdam, wooneilanden, brugverbinding, tunnel of meer natuureilanden. De Zuinig op Ruimtedag, in Flevoland en Noord-Holland, staat dan ook in het teken van de beleving van het IJmeer.

Ongeveer gelijktijdig vertrekken twee boten vanuit Amsterdam en Almere. De boten ontmoeten elkaar bij Pampus, midden op het IJmeer, waar vervolgens een veiling met debat plaatsvindt over de unieke waarden van het IJmeer. Landelijke en provinciale bestuurders en politici zullen hun bod uitbrengen en hierover met elkaar in debat gaan.

Na afloop van het debat, op het moment dat beide schepen weer terugvaren, kunt u onder het genot van een drankje, een hapje, een dansje of muziek, genieten van het IJmeer.

Vanuit Almere vertrekt de boot om 13.30 uur. De vertreklocatie is Almere (Almere Haven). Instappen kan vanaf 13.00 uur.

Vanuit Amsterdam is de vertrektijd 13.15 uur. De vertreklocatie is pier 14 achter Amsterdam CS. Instappen kan vanaf 12.30 uur.

De boot uit Almere meert tegen de klok van 17.00 uur weer aan. De boot uit Amsterdam om 17.45 uur.

Zend uw eigen persoonlijke Ode in en een plaats op het schip is gegarandeerd.

Gedichten, columns, tekeningen, foto's en collages zijn welkom. Voor de uitwerking zijn geen beperkingen. Belangrijk is dat de ode laat zien wat u inspireert of motiveert in het IJmeer.

Zend u geen ode in, maar wilt u wel mee, reserveer dan één van de overige beschikbare plaatsen op het schip, want vol is vol.

Het adres voor inzendingen Ode én aanmeldingen is:

Voor Noord-Holland: Milieufederatie Noord-Holland, antwoordnummer 1336, 1500 WC Zaandam

Telefoon 75-6351598 of OdeIJmeer@mnh.nl

Voor Natuur en Milieu Flevoland: Natuur en Milieu Flevoland, Botter 11 - 47, 8232 JS Lelystad

Telefoon 0320 253505 of OdeIJmeer@natuurenmilieuflevoland.nl

Kijk op de website www.MNH.nl of NatuurenMilieuFlevoland.nl voor meer informatie

____________________________Einde persbericht________________________________

Voor meer informatie (