Ingezonden persbericht

Nederlandse deelnemers Shell Eco-marathon testen superzuinige voertuigen op Circuit Park Zandvoort

PERSUITNODIGING

Den Haag, 4 april 2007

Zijn de teams klaar voor aanval op recordafstand van 3.836 km op 1 liter? Nederlandse deelnemers Shell Eco-marathon testen superzuinige voertuigen op Circuit Park Zandvoort

Testdag Shell Eco-marathon
Zaterdag 21 april
Aanvang: 11:00 uur
Locatie: circuit park Zandvoort

Voor het eerst staan dit jaar vier Nederlandse teams aan de start van de Shell Eco-marathon op het Nogaro Circuit in Frankrijk. Zij zullen in een deelnemersveld van meer dan 250 studententeams uit 20 Europese landen een aanval doen op de recordafstand van 3836 kilometer op 1 liter brandstof uit 2005. Op het Circuit Park Zandvoort krijgen de Nederlandse teams ­ samen met een team uit België ­ de kans om hun voertuigen te testen voor de marathon die wordt gehouden in mei. Net als bij de Shell Eco-marathon zullen metingen naar afstand per liter brandstof worden verricht.

De Shell Eco-marathon verwelkomt elk jaar talentvolle jongeren van universiteiten en instellingen voor technisch en wetenschappelijk onderwijs uit heel Europa. De eerste Nederlandse deelnemers aan deze marathon zijn: het "Eco-Runner Team Delft" van de TU Delft, het team "The Hydro Cruisers", een project van De Haagse Hogeschool / TH Rijswijk Academie voor Engineering, team "Phidippides" van de Hogeschool Rotterdam en team "Dutch Painters" een samenwerking tussen het Jet-Net Young Shell Team en het Hofstad College in Den Haag. De jongeren ontwerpen en bouwen hun eigen voertuigen. Het principe van de wedstrijd is eenvoudig: op een circuit zo veel mogelijk kilometers afleggen op 1 liter brandstof. De 23e Shell Eco-marathon die van 11 tot 13 mei 2007 verreden wordt, staat in het teken van duurzame mobiliteit en innovatie.

Volledig programma zaterdag 21 april:

11:00 uur Ontvangst
Baan open, teams prepareren wagen
11.30 uur Officiële opening door Ewald Breunesse Manager Energie Transities, Shell Nederland
12.30 uur lunch
14.30 uur Einde testritten

Tijdens de testdag krijgt de pers uitgebreid de mogelijkheid om de deelnemers te spreken en de voertuigen (rijdend) te filmen en fotograferen.

Meer informatie over de Shell Eco-marathon is te vinden op de speciale website: www.shell.nl/ecomarathon.

Graag vernemen wij of we op je aanwezigheid kunnen rekenen. Meld je tijdig aan per e-mail (media- nl@shell.com) of neem contact op met Shell Mediacontacten, 070-3778750.

---- --