Gemeente Assen


Actueel

Omvangrijke kunstveiling

5 april 2007

Op zaterdag 21 april 2007 organiseert de Lionsclub Assen Drentsche Aa een veiling van circa 550 kunstwerken in het stadhuis van Assen. De opbrengst van de veiling is bestemd voor een goed doel. Deze keer is het de stichting Hospice Noord- en Midden-Drenthe "Het Alteveer" te Assen. Het doel van de stichting is het bieden van opvang en begeleiding van mensen in de allerlaatste levensfase.

De kunstwerken, die geveild worden, komen uit de collectie van de Kunstuitleen van het Centrum Beeldende Kunst Drenthe (CBK).Wegens herschikking van deze reguliere collectie, zal het CBK de komende vier jaar ieder jaar een deel door Lions Assen Drentsche Aa laten veilen. Een minimum opbrengst voor het CBK dient daarbij in acht genomen te worden, maar laat zeker voldoende ruimte voor een mooie opbrengst voor het hospice.

Door de diversiteit van de onderwerpen en thema's en vooral ook door de grote variatie aan technieken waarin deze kunstwerken zijn vervaardigd, zal deze veiling een unieke gebeurtenis zijn. Het is één van de weinige kansen voor de liefhebber om originele kunst in zijn bezit te krijgen van kunstenaars, waarvan een aantal al een grote naam hebben verworven.

Vanaf 12 april 2007 wordt in de expositieruimte van het stadhuis een gedeelte van de kunstwerken tentoongesteld.

Donderdagmiddag 19 april van 14.00-16.00 uur en vrijdag 20 april van 10.00 - 16.00 uur is de mogelijkheid voor het publiek om alle uitgestalde stukken te bekijken in het stadhuis van Assen.

Als men dan nog geen keuze heeft kunnen maken, is er op zaterdagmorgen 21 april van 08.00 - 10.45 uur een derde mogelijkheid tot bezichtiging van de ca. 550 werken, verdeeld over bijna 270 kavels.

In de expositieruimte van het stadhuis is tijdens de expositie en de kijkdagen ook de catalogus van de veiling te verkrijgen voor 4 euro. Vanaf 10 april is deze aan te schaffen bij Makelaardij Drenthe, Groningerstraat 41, Assen en bij Elegance Mode, Kruisstraat 4-6, Assen. De catalogus is te bestellen via de website van de Lionsclub Assen tegen overmaking van 5 euro (incl. verzendkosten), waar u ook de collectie kunt bekijken.

Op zaterdag 21 april worden twee veilingen gehouden en wel van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

De heer C. de Wal , wethouder van de gemeente Assen, zal de 1^e kavel veilen.

De kavels bevatten werken van bekende kunstenaars zoals b.v. E.H. van Dulman-Krumpelmann, Rudie Seidel, Jan Wolkers, Armando, Frans Jansen, M.A.Thorn-Leeson, Lode Pemmelaar, Siene de Vries, Rob Scholte, Maya Wildevuur, Adri de Fluiter en vele anderen.

De richtprijzen van de kunstwerken variëren van ca. 50 tot 3000 euro per kavel.

De naleving van de reglementen en de administratieve gang van zaken van de veiling staan onder toezicht van mr. J.Y.Swierstra, notaris te Assen.

Namens de Lionsclub Assen Drentsche Aa.