Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, april 2007

Op zaterdag 21 april opent Galerie Masters een duo-expositie van Aram Tanis en Jorn Janssen.

Het idee om een gezamenlijke expositie van deze twee kunstenaars te organiseren kwam tot stand door het fysieke contrast tussen hun.

Aram Tanis (fotograaf)
Belangrijke thema's in het werk van Aram Tanis zijn 'isolatie' en 'massaliteit'. Voor zijn beelden reist hij de hele wereld over om steden en hun gebouwen te fotograferen. De steden staan voor Tanis symbool voor wat er gebeurt in onze samenleving. De serie 'Deconstruction' die in de Galerie Masters getoond zal worden, combineert het fysiek van een dikke vrouw met dat van de typisch jaren zeventig Bijlmerflats. De Bijlmer staat bekend als een plek waar veel criminaliteit plaatsvindt en waar veel buitenlandse mensen wonen. De Bijlmer roept vaak negatieve gedachten bij mensen op. Hetzelfde geldt voor dikke mensen. Onderzoek wijst uit dat zij vaak geassocieerd worden met luiheid, gebrek aan discipline en domheid. Met deze serie wil Tanis mensen confronteren met het verval van de stad en het lichaam, maar ook laten zien dat in lelijkheid misschien ook schoonheid te vinden is.

Jorn Janssen (beeldend kunstenaar)
Jorn Janssen maakt beelden die bestaan uit gegoten lakverf op honigraat karton. In zijn werk verbeeldt hij bepaalde menselijk gedragingen, rollen en situaties. Zijn beelden worden in lagen gegoten, vandaar dat Janssen zichzelf dan ook geen schilder maar een gieter noemt. Het gieten zorgt voor de verschillende diktes, vlakken, plooien en zowel spiegelende als matte oppervlaktes. Hierdoor ontstaat een huid die de beelden menselijker maakt, terwijl ze zoet ogen. Door op deze wijze te werken, ontdekte Janssen een nieuwe methode waaruit hij zijn beelden kan opbouwen, daarnaast maakt hij steeds meer gebruik van een bepaalde abstractie en grafische beeldtaal waarin meer gebeurt dan in eerste instantie doet vermoeden. Zowel in 2005 als in 2006 werd Janssen genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor de Schilderkunst.

Opening
De opening van deze expositie vindt plaats op zaterdag 21 april 2007 om 17.00 uur in Galerie Masters. De muziek op de opening wordt verzorgd door Moss frontman Marien Dorleijn. De expositie loopt van 21 april tot en met 19 mei 2006.

Galerie Masters

Eerste Jan Steenstraat 131

1072 NJ Amsterdam

Tel: 06-418 16 903

E-mail: info@galeriemasters.nl