Ingezonden persbericht


Wereldwijd ondernemen leer je op de Internationale Handelsdag

Zaterdag 21 april vindt de Internationale Handelsdag van de Kamer van Koophandel plaats. Deze dag is speciaal voor ondernemers die zich willen oriënteren op nieuwe internationale markten. Het evenement vindt plaats van 10.00-16.00 uur in het gebouw van de Rotterdamse Kamer van Koophandel aan de Blaak 40 in Rotterdam. Nieuwsgierige ondernemers kunnen zich op allerlei manieren laten informeren: er zijn presentaties, een netwerkcafé en een informatiemarkt. De toegang is gratis.

De verschillende presentaties geven antwoord op interessante vraagstukken van het internationale ondernemerschap:'Hoe begin ik met importeren?' tot meer specifieke vragen als 'Hoe bescherm ik mijn producten tegen namaak?' en 'Hoe exporteer ik bloembollen naar China?'. Op de informatiemarkt staan stands van instanties waar internationale ondernemers zeker mee te maken krijgen: de Belastingdienst, de Douane, de EVD, maar ook vertegenwoordigers van diverse interessante landen.

Het netwerkcafé met vraag- en aanbodbord
In het netwerkcafé discussiëren beginnende en ervaren im- en exporteurs met elkaar over kansen en bedreigingen op het gebied van internationale handel. Op die manier doet men nieuwe contacten op en wisselt men ervaringen uit. Daarnaast is er de mogelijkheid om via het 'vraag & aanbod-bord' producten en diensten aan te bieden of te zoeken. Er is tevens een digitale versie van dit bord. Bezoekers aan de Internationale Handelsdag kunnen hier zelf hun product of dienst aanbieden of reageren op geplaatste advertenties.

Het landenpaviljoen
In het landenpaviljoen kunnen geïnteresseerden zich laten informeren over de culturele aspecten van het zakendoen in en met het buitenland. De landenspecialisten van verschillende bedrijven en organisaties hebben kennis van zaken over 20 landen van vier continenten.

Op http://www.kvk.nl/ihdagrotterdam is het complete programma van de Internationale Handelsdag te vinden. De toegang is gratis, maar aanmelding is gewenst.

---

Nadere informatie
NIET VOOR PUBLICLATIE,
U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen. Graag vooraf een bericht naar Fred van Duijvenbode, woordvoerder, tel. 010 ­ 402 7625 of fduijvenbode@rotterdam.kvk.nll