Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Rally voor kinderen met trauma (persbericht 031 - 10 april 2007)

Op 21 april om 12.00 uur opent loco-burgemeester Stäbler de RT45 Rally die in Hoogezand van start gaat. Het belangrijkste doel van de RT45 Rally, een initiatief van de leden van de Ronde Tafel 45 uit Hoogezand-Sappemeer, is getraumatiseerde kinderen een mooie, zorgeloze dag te bezorgen.

Kinderen die een ingrijpende of traumatische ervaring achter de rug hebben zien zo een droom werkelijkheid worden. De opbrengsten komen volledig ten goede aan Dream4Kids. Dat is een netwerk van mensen en instellingen die de mooiste dromen wil realiseren van kinderen die een ingrijpende ervaring meegemaakt hebben. Bijvoorbeeld kinderen die slachtoffer zijn van mishandeling, misbruik of kinderen die één of beide ouders verloren hebben.

In totaal 60 gesponsorde auto's of particuliere chauffeurs rijden vanaf de start bij het gemeentehuis met één of meerdere kinderen in optocht langs een aantal markante plekken in Noord-Nederland. Van 11.00-13.00 uur kunnen belangstellenden op het voorplein bij het gemeentehuis genieten van livemuziek, wedstrijden (banden verwisselen etc.) en nog veel meer. De presentatie is in handen van Tanja Jess en Johan Doesburg.

Tijdens de pitstops en bij de finish zijn allerlei activiteiten. De rally wordt voor de kinderen feestelijk afgesloten met film en popcorn in de bioscoop CineCity in Hoogezand. Voor vrijwilligers, sponsors en deelnemers is er daarna nog een afterparty in Alle Hens.