Gemeente Zoetermeer

Bewoners Fivelingo adopteren speelplek en groen

Samen met wijkwethouder Frank Speel zetten enthousiaste bewoners van het Fivelingo de schop in de grond. Dit doen zij op zaterdag 21 april om 10.00 uur met als doel het groen rond de speelplek in deze buurt op te knappen.

De speelplek met omliggend groen is door een aantal buurtbewoners geadopteerd. Bij de adoptie behoort ook de nieuwe aanplant en het onderhoud. Met de financiële steun van en de samenwerking met de gemeente komt er een gezellige en schone speelplek.

Het initiatief van de adoptie is ontstaan tijdens een gesprek met de gemeente over een stukje groen bij het Fivelingo. Tijdens dit gesprek werd gewezen op de mogelijkheid speelplekken met omliggend groen te adopteren. Met dit gegeven hebben de bewoners een plan bedacht en ingediend. Het resultaat is zaterdag bij het Fivelingo te zien. Samen met de wethouder leggen zij dan ook de speelplek in beheertegel. Deze tegel die in meerdere wijken ligt geeft aan dat het om een adoptiespeelplek gaat.

Adoptie gemeente groen en speelplekken

In Zoetermeer zijn er zon 150 stukken gemeente groen. Sinds 2006 is het ook mogelijk een speelplek in beheer over te nemen. Dat houdt in dat bewoners de gemeente helpen het groen te verzorgen en/of de speelplek schoon te houden. Denk hierbij aan het verwijderen van zwerfvuil, papierbak legen, schoonhouden meubilair en toestellen, snoeien en planten van groen. De gemeente blijft eindverantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van de speelplek en het groen. Geïnteresseerd in het in beheer nemen van groen en/of een speelplek, neem contact op met de wijkpost of mevrouw M. Kentie via telefoonnummer: 079-346 90 32 of via e-mail: m.kentie@zoetermeer.nl.