Gemeente Langedijk


21 april 2007

Dag van de loopsport

In het kader van de Nationale Sportweek worden op zaterdag 21 april verschillende Nordic Walking activiteiten georganiseerd door Sport Servicepunt Langedijk. Op deze Dag van de Loopsport worden er introductieclinics Nordic Walking en Nordic Jogging gehouden.

Wie eens wil kijken wat het precies inhoud of eens wil zien of de houding inderdaad verbeterd als je met stokken loopt kunnen dit gratis uitproberen.

Heb je met gewoon wandelen last van je rug of wil je Nordic Walking gewoon eens proberen? Dan is dit dé kans om kennis te maken met deze populaire sport. Deze clinics worden gegeven door instructeurs van Sport Servicepunt Langedijk (SSL). Tussen 10.00 uur en 11.00 uur kan men in Recreatiegebied Geestmerambacht aan de Noordkant bij restaurant Het Meer, meedoen met een korte introductieles.

Na de introductieles Nordic Walking vind er een introductieles Nordic-Joggen plaats. Tussen 11.00 en 12.00 uur is er voor de gevorderde Nordic Walkers een introductieles in deze meer intensieve activiteit. Een vorm waarbij met verschillende technieken wordt gewerkt om de conditie nog verder te verbeteren. In deze lesvorm gaat men niet alleen maar Joggen maar komen verschillende looptempo's aan bod. Nieuwsgierig? Kom langs en ervaar hoe het is.

Om 13.30 uur kunt u meedoen met een Nordic Walking tocht door de duinen en over het strand van Hargen. De tocht duurt ongeveer 2 uur en u dient zich vooraf aan te melden via 0226-318042. De kosten voor de Nordic-Walkingtocht bedragen EUR 5,-

Ook deze tocht wordt begeleid door instructeurs van Sport Servicepunt Langedijk.

Wilt u meer informatie dan kunt u bellen of mailen naar info@sportservicepuntlangedijk.nl. Kijk voor overige activiteiten tijdens de Nationale Sportweek op de website
www.sportservicepuntlangedijk.nl.