Gemeente Almelo

Gemeente Almelo ontvangt marathonloper voor het goede doel

Richard Bottram
Atleet Richard Bottram, die een jaar lang elke dag een marathon loopt om geld in te zamelen voor kankerbestrijding, arriveert zaterdag 21 april in Almelo aan het slot van zijn 266ste marathon. De Gemeente Almelo ondersteunt zijn project Marathon 365 Run against cancer. Wethouder Theo Schouten biedt hem een cheque aan bij de finish op de baan van Atletiekvereniging Sisu aan de Kolthofsingel 44.

Kanker

Richard Bottram bedacht het project anderhalf jaar geleden samen met zijn vriendin Elise Bila vlak voordat zij overleed aan longkanker. In juli 2006 begon hij zijn tocht die leidt door veertien landen en die in totaal 15.401 kilometer en 175 meter lang is. Zijn doel is door middel van sponsoring en donaties zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek en directe ondersteuning van mensen met kanker. Meer informatie over het project staat op http://www.marathon365.nl/

Aankomst
Zaterdag 21 april loopt hij 42 kilometer en 195 meter van De Lutte naar Almelo. Het parcours is uitgezet door de loopgroep Dionysos uit Denekamp. Richard Bottram wordt begeleid door lopers van Dionysos en door leden van andere loopgroepen waaronder Sisu uit Almelo. In het eerste deel van de marathon loopt ook topatleet Marti ten Kate mee. Het parcours start om 10.00 uur bij Arboretum Poort-Bulten in De Lutte en gaat via Denekamp, Tilligte, Ootmarsum, Vasse, Tubbergen naar Almelo. De verwachte aankomst in Almelo is om ongeveer 14.00 uur op de atletiekbaan van Sisu aan de Kolthofsingel 44.