Gemeente Den Haag

Natuurliefhebbers kunnen komend weekend wandelen in het Haagse Bos. In het bos is op 21 en 22 april een speciale route uitgezet voor het eerste wandelweekend van de Haagse Natuurverkenners. Zowel leden als niet-leden van de natuurclub en jong en oud kunnen de wandeling maken.

Startpunt Spuiplein
De wandeling duurt ongeveer 1½ uur en is ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 13 jaar. De route is goed te belopen voor zowel jong als oud, dus deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. Het startpunt van de wandeling is op beide dagen op het Spuiplein. Starten kan tussen 10.00 en 14.00 uur. Leden van de Haagse Natuurverkenners (HNV) die meewandelen krijgen op het startpunt een routeboekje en plattegrond met informatie over planten en vogels die onderweg te zien zijn. Van niet-leden wordt een bijdrage van 2,- voor het routeboekje gevraagd.

Fotowedstrijd Water in de Kijker
Naast de wandeling kunnen kinderen van 11.00 tot 16.00 uur deelnemen aan extra activiteiten met als thema water. Bezoekers van 6 tot 13 jaar met een fotocamera kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de fotowedstrijd Water in de Kijker. Ter voorbereiding op de tentoonstelling over water die van 7 tot en met 11 mei te zien is in het Haagse stadhuis, kunnen kinderen een foto inzenden. De fotos met het mooiste plekje op of aan het water verdienen een plekje in de tentoonstelling. De beste inzendingen worden beloond met een prijs. Meer informatie over de wedstrijd staat op www.denhaag.nl/waterplan.

Natuurverkenners
De Haagse Natuurverkenners is een natuurbelevingclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Zes keer per jaar kunnen leden (en hun familie) deelnemen aan wandelingen. Wie lid wordt, tegen betaling van 10,- per jaar, ontvangt een clubkaart en nieuwsbrieven met informatie over de activiteiten. Aanmelden kan dit weekend bij het startpunt op het Spuiplein of kijk voor meer informatie op
www.denhaag.nl/haagsenatuurverkenners.