Pleeggezinnen vragen André Rouvoet hemd van 't lijf

19.04.2007 / 11:51 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Capita bv

Capita bv

Minister Jeugd en Gezin bezoekt Kinderhulp Pleegzorgweekend 2007

Pleeggezinnen vragen André Rouvoet hemd van 't lijf

Deventer, 19 april 2007 - Pleegkinderen krijgen de gelegenheid om een spelletje te spelen met André Rouvoet. Op de openingsdag van het Kinderhulp Pleegzorgweekend mogen pleegkinderen vragen uit het nieuwe gezelschapsspel 'Hemd van 't Lijf' op de minister voor Jeugd en Gezin afvuren. Dit spel is speciaal ontwikkeld voor pleeggezinnen om spelenderwijs alles over elkaar te weten te komen. De minister, die vanaf 14.00 uur aanwezig is, kan vragen verwachten als: 'Welk dier zou u willen zijn?' en 'Houdt u van spruitjes?' Het Kinderhulp Pleegzorgweekend vindt op 21 en 22 april plaats in Burgers' Zoo en wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds Kinderhulp en Pleegzorg Nederland.

Winnende pleeggezinnen
Tijdens het bezoek van minister Rouvoet wordt de winnaar van de Kinderhulpprijs 2007 bekend gemaakt. Deze prijsvraag, die het Nationaal Fonds Kinderhulp jaarlijks organiseert, staat dit keer in het teken van het spel 'Hemd van 't Lijf'. Alle pleeggezinnen in Nederland zijn door Kinderhulp gevraagd een logo te ontwerpen en vragen te bedenken voor het vragenspel dat spellenfabrikant Gamesformotion uit Deventer heeft ontwikkeld. Uit alle inzendingen zijn de vier mooiste logo's gekozen. Presentatrice Myrna Goossen maakt de uiteindelijke winnaar bekend door het eerste exemplaar van het spel, met daarop het winnende logo, uit te reiken aan de geluksvogels. De winnaars worden een weekend lang verwend in een luxe Bilderberghotel. 'Het is juist voor een pleeggezin ontzettend leuk om eens een keer in de watten te worden gelegd en in een ontspannen sfeer te genieten van elkaars gezelschap,' vertelt Kinderhulp directeur Jan Wezendonk.

Recordaantal bezoekers
Het Kinderhulp Pleegzorgweekend wordt dit jaar door een recordaantal pleeggezinnen bezocht. 4.500 pleeggezinnen reizen verspreid over twee dagen af naar de Arnhemse dierentuin, om met elkaar een leuke dag te beleven. In Nederland zijn er 11.750 gezinnen die een pleegkind voor lange of korte tijd opvangen. En dit aantal groeit. De pleegzorgcampagne 'Wij zoeken nog een hart met wat ruimte' blijkt succesvol, want vorig jaar zijn er 2.952 nieuwe pleegouders ingeschreven. Dit blijkt uit de jaarcijfers van Pleegzorg Nederland, die bij aanvang van het bezoek van de minister in het auditorium van Burgers' Zoo aan hem overhandigd worden. 'De pleegzorg blijft groeien. Dankzij de inzet van de vele nieuwe pleeggezinnen, hebben we in 2006 weer meer pleegkinderen kunnen helpen', aldus Ans van de Maat, woordvoerder van Pleegzorg Nederland.

Kinderhulp Collecteweek
Met het Kinderhulp Pleegzorgweekend wordt tevens de collecteweek van het Nationaal Fonds Kinderhulp ingeluid. Deze is van 22 tot en met 28 april. Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al ruim 45 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. In Nederland krijgt één op de twintig kinderen te maken met jeugdzorg. Van hen wonen ruim twintigduizend kinderen in tehuizen of pleeggezinnen.
Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat hierbij om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, de aanschaf van een fiets, een lidmaatschap bij een sportclub of een cadeautje met Sinterklaas. Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties.


Noot voor de redactie,