Gemeente Zaanstad

18-04-2007

Fotograaf Gé Dubbelman verzorgt op 21 april aanstaande een fotopresentatie met als onderwerp het Hembrugterrein. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en vindt plaats in het Gemeentearchief aan de Hoogstraat 34 in Koog aan de Zaan. Zijn foto's waren eerder te bewonderen in het Zaans Museum. Hij heeft in de afgelopen jaren benut om dit terrein met zijn macabere gebouwen op beeld vast te leggen. Zijn foto's geven in prachtige beelden een overzicht van een verzameling verlaten fabrieken en werkplaatsen. Maar hij toont hoe de natuur terrein aan het terug winnen is.

Voorafgaand aan de presentatie houdt wethouder Harm Jan Egberts een korte inleiding. Wethouder Harm Jan Egberts: "Het Hembrugterrein is een gebied met een rijke historie, een gebied waar we trots op kunnen zijn. Een gebied dat volop in ontwikkeling is en waar de komende jaren veel gaat veranderen. Daarom ben ik blij dat dit voor Zaanstad belangrijke gebied op een treffende manier is gefotografeerd."

Bezoekers die deze presentatie willen bijwonen, kunnen zich tot 20 april aanstaande aanmelden. Dit kan men doen door te bellen met de receptie van het Gemeentearchief, telefoonnummer (075) 655 22 33 of een e-mail te sturen aan: gemeentearchief@zaanstad.nl