Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 098

datum: 19 april 2007

Eerste actie Stadsvogelcampagne

Wethouder deelt gratis vogelhuisjes uit

Op zaterdag 21 april reikt wethouder Gerda Eerdmans gratis 20 vogelhuisjes uit aan mensen die hun tuin of balkon vogelvriendelijker willen maken. Tussen 13.30 en 14.00 uur is zij aanwezig bij Intratuin aan de Amsterdamseweg. Deze actie maakt deel uit van de Stadsvogelcampagne van Vogelbescherming Nederland waar de gemeente Amersfoort als één van de eerste vier gemeenten aan deel neemt.

Geef de vogels een thuis in uw tuin
Het gaat niet goed met de stadsvogels. De Huismus en de Gierzwaluw bijvoorbeeld, hebben moeite om te overleven in de stad. En dat is jammer want vogels brengen de natuur dichtbij en dragen zo bij aan de leefbaarheid van de woon- en werkomgeving in de stad. De gemeente Amersfoort draagt de stadsvogels een warm hart toe en heeft daarom besloten om, samen met Vogelbescherming Nederland (VBN) de stadsvogels te helpen. Gedurende dit jaar worden verschillende maatregelen genomen om de stad nu, maar ook in de toekomst vogelvriendelijk te maken en te houden. Omdat de stadsvogels in Amersfoort meer broedplaatsen nodig hebben, zijn vanaf 21 april tot eind dit jaar bij Intratuin en Megastore Praxis (Saturnus) vogelhuisjes te koop voor euro 9,95 die in het kader van de stadsvogelcampagne voordelig zijn geprijsd. Bovendien is bij het vogelhuisje een boekje van VBN toegevoegd met allerlei handige tips en voorbeelden om tuin of balkon vogelvriendelijker te maken.

Stadsvogelcampagne
VBN heeft in april vorig jaar een geslaagde stadsvogelconferentie gehouden die nu is uitgegroeid tot tal van activiteiten voor de stadsvogels: de stadsvogelcampagne. Een van de onderdelen van de stadsvogelcampagne is een intensief samenwerkingstraject met vier gemeenten in Nederland die in december van 2006 van start is gegaan. Naast Amersfoort, werken de gemeenten Dordrecht, Hardenberg en Zoetermeer samen met VBN om deze steden weer vogelvriendelijk te maken.

Informatie: Kitty Walter, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), e-mail kj.walter@amersfoort.nl, telefoon 06 25 04 62 05

De pers is van harte uitgenodigd om op zaterdag 21 april tussen 13.30 uur en 14.00 uur bij het uitreiken van de vogelhuisjes aanwezig te zijn bij Intratuin Amersfoort, Amsterdamseweg 139 te Amersfoort.


---- --