Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 19 april 2007

Schone wijk! Fleurig balkon.

De Horsten in Liendert houden voorjaarsschoonmaak

Op zaterdag 21 april is er een grote schoonmaakactie in Liendert waar alle bewoners hun grofvuil kunnen ruilen tegen een vrolijke bloembak. De bewoners van de Arendshorst, Havikshorst, Valkenhorst, Sperwerhorst, Fazantenstraat en van de Liendertseweg op nummers 324 - 386 kunnen die dag meewerken om hun wijk schoner te maken. De schoonmaakactie vindt plaats in het kader van Amersfoort Vernieuwt. In de loop van het jaar volgen ook andere plekken in de wijk.

Eerder gaven bewoners van de wijk aan meer aandacht te willen voor het vuil in de wijk, de frequentie waarin vuil opgehaald wordt en er schoongemaakt wordt. Met de voorjaarsschoonmaak is een eerste verbetering daarvan zichtbaar, die bewoners zelf hebben aangegeven. Vuilniswagens van de ROVA rijden heen en weer om het grofvuil van de mensen weg te brengen. De bewoners kunnen het vuil zelf in de wagens gooien. Om hen te bedanken voor de participatie in 'Liendert - Rustenburg Vernieuwt' kan het grofvuil van de mensen geruild worden tegen een bloembak met bloemen. De bewoners kunnen deze zelf vullen bij kramen bij de flats.

De ochtend wordt ondersteund door leerlingen van praktijkonderwijs Accent en van De Baander. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten; er is contact tussen de bewoners en de leerlingen, en de leerlingen doen werkervaring op.

Informatie: Mirjam Visser, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon: 033 469 47 82, e-mail: mr.visser@amersfoort.nl.


---- --