Partij van de Arbeid

Politiek Café met minister Koenders

20-04-2007 01:19

Afgelopen week was een bewogen week voor minister van Ontwikkelingsamenwerking. Hij sprak de VN-veiligheidsraad toe over klimaatsverandering en er was veel te doen over Wereldbankpresident Paul Wolfowitz. De PvdA nodigt daarom iedereen uit om met hem van gedachte te wisselen tijdens een Politiek Café zaterdagmiddag 21 april in Utrecht.

Minister Koenders mocht afgelopen week de VN-veiligheidsraad toespreken tijdens een bijeenkomst over één van de belangrijke politieke thema's van deze tijd: klimaatsverandering. De gevolgen van de klimaatsverandering kunnen resulteren in grotere armoede, meer honger, overstromingen en andere rampen.

De VN heeft hier een verantwoordelijkheid. De Verenigde Naties moeten snel beginnen met de hervorming van de eigen organisatie. Dat is noodzakelijk om de grote mondiale problemen beter aan te pakken. Daarnaast moeten de regeringen, maatschappelijke en private organisaties, de VN en de Wereldbank hun inspanningen vergroten om de Millenniumdoelen in de strijd tegen armoede te bereiken in 2015.

Daarnaast speelde deze week de 'zaak' rond Wereldbankpresident Paul Wolfowitz. Koenders maakt zich zorgen over de reputatie van de Wereldbank, want juist bij een instituut als de Wereldbank is geloofwaardigheid van bestuurders van het hoogste belang. Daarom moet er snel duidelijkheid komen.

Iedereen is zaterdag 21 april welkom in Utrecht om hier met minister Koenders over te praten!

Lokatie: Café Hofman aan het Janskerkhof 17a te Utrecht Tijdstip: van 16.30 uur tot 18.00 uur