Amsterdam RAI

Grootste automotive vakevenement van Nederland in teken van interactiviteit

Pieter van Geel opent ZATERDAG 21 APRIL AutovakRAI 2007

Van zaterdag 21 tot en met donderdag 26 april 2007 wordt in Amsterdam RAI het grootste automotive vakevenement van Nederland gehouden. Een week lang staan beleving, techniek en kennisoverdracht centraal. Het thema 'Dynamiek in techniek' is vertaald in verschillende interactieve activiteiten, zoals het Technisch Theater, de Innovatie- & Demonstratie Routes en de beroepenwedstrijden van FOCWA en VOC.

De openingshandeling wordt zaterdag 21 april om 10:00 uur verricht door Pieter van Geel, fractievoorzitter van het CDA. Daarnaast wordt de winnaar van de AutovakRAI Innovatie Prijs 2007 bekend gemaakt.

AutovakRAI Innovatie Prijs

Voor het meest innovatieve, nieuwe product binnen de automotive branche wordt dit jaar voor de vijfde keer de AutovakRAI Innovatie Prijs uitgereikt. Genomineerden zijn:


- Saarloos - Beissbarth touchless uitlijnapparaat


- MIVAR - AuDaConAIS automotive informatiesysteem


- Snap-on - elektronische momentsleutel met hoekverdraaiing

Herenondergoed voor automotive branche

Op de beursvloer zijn Innovatie- & Demonstratie Routes, die langs diverse exposanten leiden die hun noviteiten op de beursvloer tonen. Onder de nieuwste producten en diensten zijn onder meer de Safety Short, fluoriserend herenondergoed voor automotive branche, doseerunit Nito Minimix, Esquisse Schoonhoven PowerLog, Bosch Injection Systems, Kristal Coatings blanke lak en de Europese online automarkt Exportwagen.eu.

Evenementen, demonstraties, workshops & seminars

Met het Technisch Theater speelt vakblad Auto & Motor TECHNIEK in op de groeiende informatiebehoefte van vakmensen. Onderwerpen zijn o.a. CAN-bus techniek, aircoservice, elektronicadiagnose en rijden op biobrandstoffen.

In samenwerking met FOCWA/VOC wordt op de beursvloer in hal 7 (Amstelhal) een aantal beroepenwedstrijden georganiseerd.

Op 24, 25 en 26 april organiseert AutovakRAI in samenwerking met de vakbladen Autokompas, Automotive en de BOVAGkrant een drietal seminars. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.autovakrai.com. De seminars richten zich op actuele, strategische vraagstukken in de automotive aftermarket.

Wie letterlijk meer voeling met het vak wil, kan terecht in het 'Voeling met het Vak'-paviljoen, waar in het aardedonker een auto staat opgesteld. Wie het juiste merk en type voelt en raadt, maakt kans op een jaar lang gratis rijden in een splinternieuwe Dodge Caliber.

Schadeherstel

Zoals vanouds biedt AutovakRAI een actueel en volledig aanbod van uiteenlopende producten en diensten, van accessoires, hefbruggen en wielservice-equipment tot werkplaatsplanningsystemen en complete autowasinstallaties. Dankzij de toevoeging van het segment Schadeherstel kan AutovakRAI zich met recht de meest volledige vakbeurs voor de Nederlandse automotive branche noemen.

Over AutovakRAI

De 21e editie van AutovakRAI is de meest complete automotive vakbeurs van Nederland. Van accessoires tot hefbruggen, van werkplaatsplanningsystemen tot complete autowasinstallaties - alles onder één dak. Het aanbod wordt op overzichtelijke, gesegmenteerde en compacte wijze gepresenteerd. Nieuw dit jaar is het onderdeel schadeherstel in samenwerking met FOCWA/VOC.

AutovakRAI wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging, en vindt plaats van zaterdag 21 tot en met donderdag 26 april 2007 in Amsterdam RAI en is dagelijks geopend van 11 tot 22 uur, in het weekend van 11 tot 18 uur.

Voor actuele informatie over AutovakRAI 2007 bezoekt u www.autovakrai.com.

Amsterdam, 20 april 2007

Noot voor de redactie,