Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden komende weekenden veelvuldig op TV

Bron: Expeditie Leeuwarden (20-04-2007)

Aanstaande zaterdag zal op Nederland 2 (NCRV) om 19.00 uur een uitzending te zien zijn van Wonderlijk Wegen waarbij Ernst Daniël Smid de kijker meeneemt naar Leeuwarden. Daar gaat hij opzoek naar de verhalen achter Mata Hari en haar vader, Adam Zelle.

Zaterdag 28 april zal RTL 4 ruim aandacht besteden aan vakantie in Friesland. Een cameraploeg van het populaire reisprogramma Bestemming Nederland maakte hiervoor in het Paasweekend opnames. In de uitzending staat onder andere Leeuwarden centraal.

De Friese aflevering van Bestemming Nederland kwam tot stand met medewerking van Expeditie Leeuwarden, Fietsroutenetwerk Friesland, VVV Lauwersland en Fryslân Marketing. In deze aflevering volgt presentator Eric Bouwman samen met twee gasten in Leeuwarden de Nassauroute met bezoeken aan het Nationaal Keramiekmuseum Princessehof, de Naussauzaal in Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof, een beklimming van de Oldehove en een bezoek aan de museumwinkel van Boomsma. Winkelstad Leeuwarden komt daarbij ruimschoots in beeld. RTL 4, zaterdag 28 april van 18.55 - 19.30 uur, herhaling zondag 29 april op RTL 5.