Gemeente Echt-Susteren


Gezellige drukte tijdens de Euregionale banenbeurs 21 april

Banenbeurs 21-04-07 035.jpg

De euregionale banenbeurs van zaterdag jl. in het gemeentehuis van Echt-Susteren is bezocht door ruim 450 bezoekers, tussen 10.00 en 16.00 uur was het een gezellige drukte. Wethouder Jo Verheesen verrichtte samen met gedeputeerde Herman Vrehen de officiële opening, onder luid getrommel van de Sambagroep.

Dertig deelnemers waren present waaronder ondernemers, afdeling sociale zaken, Centrum voor Werk en Inkomen, uitzendorganisaties, personeelsdiensten, reïntegratiebureaus en opleidingsinstituten. Maar liefst 700 vacatures zijn aangeboden. Uitspringers hierbij zijn de banen op het vlak van ICT, techniek, chauffeurs en archivering. De komende weken krijgt de beurs zijn vervolg, dan worden de contacten gelegd tussen werkzoekenden en aanbieders. Eén chauffeur is afgelopen maandag al in dienst getreden bij een werkgever. Dat is snel zaken doen!

De gemeente Echt-Susteren heeft het initiatief genomen om te komen tot deze banenbeurs gezamenlijk met de gemeenten Sittard-Geleen en Roermond. Uniek hierbij is de samenwerking tussen deze drie gemeenten en het euregionale karakter. Bezoekers kregen de mogelijkheid per gratis busvervoer de locaties in Sittard-Geleen en Roermond te bezoeken. Ook zijn diverse workshops gehouden.

Nauwe samenwerking heeft plaatsgevonden met het Centrum voor Werk en Inkomen. Bureau Matra Consultancy heeft het project uitvoerend ondersteund. De Provincie Limburg en Regio Rijn-Maas-Noord hebben financiële steun verleend.

De banenbeurs heeft in Echt-Susteren voor de derde keer plaatsgevonden. De gemeente is voornemens deze structureel iedere twee jaar te organiseren.

Wethouder Jo Verheesen (Economische Zaken): Als gemeente ontwikkelen we niet alleen bedrijfsterreinen, verkopen we bedrijfskavels en zijn we aanwezig bij de opening van nieuwe zaken; ook een banenbeurs organiseren rekenen wij tot onze taak. Het projectteam, onder leiding van Trudie Fabus (bedrijfscontactfunctionaris afdeling Economische Zaken), heeft ook nu weer een geweldige prestatie geleverd.

Over een aantal weken zijn concrete resultaten bekend, dan kan aangegeven worden hoeveel werkzoekenden door dit evenement een (nieuwe) baan gevonden hebben.