Ingezonden persbericht


--- Persbericht---

Inhoud PlattelandsDialoog bekend

Veur mekaar, met mekaar, deur mekaar. Denk mee over een leefbaar en vitaal platteland, ook in de toekomst. Op 21 april 2007 wordt in het Huis van Bestuur en Cultuur in Nijverdal een PlattelandsDialoog georganiseerd door het projectbureau Kulturhus, Stimuland en Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen. Van 9.30 tot 15.30 uur praten bewoners en bestuurders over de toekomst van het Platteland. Het resultaat is een aantal concrete voorstellen waarmee provincie, gemeenten en bewoners aan de slag gaan. En..deelnemers worden aan hun afspraken gehouden!

Onderwerpen
Bijzonder aan de PlattelandsDialoog is dat de thema's die besproken worden door bewoners zelf worden aandragen. Op de website www.plattelandsdialoog.nl kunt u lezen welke thema's, knelpunten én goede voorbeelden bewoners van het platteland al op de agenda hebben gezet; Woningbouw, bestemmingsplannen, verkeer, duurzaamheid, economische ontwikkelingen, rol van het plaatselijk belang, bureaucratie en bevolkingsontwikkeling.

Heeft u ook een thema die u belangrijk vindt om te bespreken? Geef uw thema aan ons door via de website www.plattelandsdialoog.nl. Ook na de deadline zijn onderwerpen nog welkom, zodat we een zo goed mogelijk beeld krijgen van wat er leeft. Opgeven voor de Dialoog kan nog tot 15 april!

Plattelandsparlement
Het initiatief om een PlattelandsDialoog te organiseren is in navolging van de landelijke ontwikkelingen. In het najaar van 2005 is voor het eerste een PlattelandsParlement gehouden in Nederland. Op dit moment organiseren zes verschillende provincies een soortgelijke bijeenkomst.

Wilt u meewerken aan een nog mooier platteland in Overijssel? Kijk op www.plattelandsdialoog.nl

--- Einde persbericht ---