Gemeente Utrecht



Utrecht, 16 maart 2007
Sw/23

Cursus tuinieren voor vrouwen

Vrouwen die willen leren tuinieren kunnen vanaf vrijdag 21 april meedoen met de cursus 'drie seizoenen op de tuin'. De cursus wordt gegeven op de educatieve tuinen aan de Kanaalweg (op vrijdagochtend) en aan de Vancouverdreef (op woensdagochtend) in Utrecht. Onder professionele begeleiding worden groenten, bloemen en kruiden gekweekt. Bij grote belangstelling wordt voorrang gegeven aan vrouwen uit Utrecht-West en Utrecht Overvecht.

De cursus start op de Vancouverdreef op 4 april en op de Kanaalweg op 13 april en gaat door tot begin december. Gedurende de cursus leren de vrouwen alles over tuinieren, zoals een tuinplan maken, gewassen uitkiezen, zaaien en het onderhouden van een tuin. De cursus wordt gegeven door tuinmedewerkers van de gemeente Utrecht. Op de educatieve tuinen is voor elke deelnemer een stuk omgeploegde, bewerkte grond van ongeveer 20-40m2 en tuingereedschap beschikbaar.

Zaden en planten zitten bij het cursusgeld, 50 euro voor het gehele seizoen, inbegrepen. De oogst mag natuurlijk mee naar huis genomen worden.
De cursus duurt elke week van 9.30 tot 11.30 uur. Kinderen mogen meegenomen worden naar de tuin, mits er door de ouders op de kinderen wordt gelet. Voor opgave kunt u bellen met Natuur- en Milieucommunicatie van de gemeente Utrecht, Sytske Romijn (Kanaalweg) of Dymph Kanne (Vancouverdreef), 030 - 286 69 69 of mailen naar nmc@utrecht.nl.



Gemeente Utrecht