Digitale Gemeente Houten

Voorjaarsconcerten betuws symfonie orkest met Hetty Jansen

woensdag 21 maart 2007 - Bron: Betuws Symfonie Orkest

Het is alweer twee jaar geleden dat het BSO o.l.v. Nicholas Devons een concert gaf met de mezzosopraan Hetty Jansen. Het werd toen zon daverend succes, dat het orkest haar opnieuw heeft gevraagd om mee te werken aan de lenteconcerten van 2007. Hetty Janssen studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarvoor behaalde ze haar doctoraal in de Communicatiewetenschap aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. Gedurende haar conservatoriumopleiding studeerde ze bij de Nederlandse tenor Hein Meens en later bij Aafje Heynis. Ze volgde masterclasses en lessen bij onder meer Jard van Nes, Rudolf Jansen, Meinhard Kraak en Julius Drake.

Hetty vertolkt een breed repertoire, variërend van Bach's Matthäus Passion tot het Stabat Mater van Szymanovski en De Staat van Louis Andriessen. Zij was te beluisteren in operaproducties en recitals in Nederland, Duitsland, België en Italië. Bij verschillende gelegenheden trad ze op voor de Nederlandse radio en televisie.

Voor de lenteconcerten van het Betuws Symfonieorkest is gekozen voor de Wesendoncklieder van Richard Wagner, oorspronkelijk gecomponeerd voor zang en piano. Eigenlijk zijn het een vijftal gedichten geschreven door Mathilde Wesendonck met wie hij een verhouding had. Zij was de echtgenote van zijn belangrijkste geldschieter. Hieraan kwam een einde toen deze verhouding aan het licht kwam. Vier van de liederen zijn later door leerlingen van hem georchestreerd voor mezzosopraan en orkest. Het vijfde orchestreerde hijzelf. Met de ouvertüre Egmont van Ludwig van Beethoven wordt het concert begonnen. Na de pauze zal de 2e symfonie, ook van Ludwig van Beethoven klinken waarin nog duidelijk de invloeden van zijn leermeesters Mozart en Haydn te horen zijn. De voorjaarsconcerten vinden dit jaar plaats op:

Zaterdag 21 april in S.G. De Lingenborgh Laan van Leeuwenstein 2 te Geldermalsen.
Zondag 22 april in St. Martinuskerk, Oliestraat 26 te Zaltbommel. Zaterdag 27 april in Grote of Barbarakerk, Kerkplein te Culemborg.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, vanaf een halfuur voor aanvang van het concert.

Entreeprijzen scholieren: 6,00 per persoon, volwassenen: 11,00 per persoon,
donateurs en studenten: 6,00 per persoon (op vertoon van de donateurskaart of studentenpas)
Deze prijzen zijn inclusief een programma + een kopje koffie of thee

Voor verdere informatie zie de website: www.betuwssymfonieorkest.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).