Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opening De week van de poëzie

Amsterdam, 13 april 2007 - Op zaterdag 21 april om 11.00 uur wordt De week van de poëzie geopend in de Foyer van de Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, Amsterdam. De toegang is gratis.

De opening wordt verricht door Hans van Velzen (directeur Openbare Bibliotheek Amsterdam) en Arie van der Zwan (voorzitter Stichting De week van de poëzie). Beide zullen kort ingaan op hun eigen jeugdervaringen met poëzie.

Twee leerlingen van basisschool De Burght lezen hun lievelingsgedicht voor en aansluitend is er een paneldiscussie onder leiding van Annelies Fontijne (acquirerend redacteur uitgeverij Nieuw Amsterdam) met de dichters Ienne Biemans, Nannie Kuiper, Ted van Lieshout en Edward van de Vendel.

Het panel zal ingaan op het belang van kinderpoëzie voor de (taal)ontwikkeling van kinderen, de vraag hoe vroeg je kunt beginnen met kinderen in aanraking brengen met poëzie en de waardering van kinderpoëzie in Nederland.

'De week van de poëzie' is een initiatief van het bestuur van Stichting VSB Poëzieprijs en wordt dit jaar voor de derde keer gehouden van 21 t/m 27 april. Het complete programma van De week van de poëzie is te vinden op www.deweekvandepoezie.nl

//////////////////////// einde persbericht ////////////////////////

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht