Gemeente Tilburg

Datum

13 april 2007

Zaterdag 21 april start aanleg geluidsschermen
Werkzaamheden tot en met december 2007
Volgend weekeinde start ProRail met het plaatsen van geluidsschermen langs het spoor. De geluidsschermen en raildempers zijn onderdeel van een serie van maatregelen in het kader van Geluidssanering Tilburg om de geluidsoverlast rond het spoor in te dammen. Een eerdere maatregel was het plaatsen van stalen stille spoorbruggen.

Raildemper vermindert overlast
Naast het plaatsen van de geluidschermen wordt door ProRail over de gehele 6000 meter ook een zogenaamde raildemper aangebracht. Deze raildemper zorgt ervoor dat er minder lawaai ontstaat door het trillen van de rails op het moment dat hier een trein overheen rijdt.
Planning
ProRail werkt overdag en Žs nachts aan het spoor in Tilburg. Nachtwerk is noodzakelijk omdat er dan geen reizigerstreinen rijden. Dit is veiliger voor de spoorwerkers. Ook de treinreizigers ondervinden zo minder overlast.
ProRail werkt tot de bouwvakvakantie voornamelijk langs de spoorbaan ten oosten van het station(tussen Centraal station en Wilhelminakanaal). Na de bouwvakvakantie (vanaf 13 augustus 2007) starten de werkzaamheden rondom het plaatsen van geluidsschermen ten westen van het station (tussen Centraal station en station Tilburg West).

Meer informatie
ProRail informeert omwonenden via bewonersbrieven over de voortgang van de werkzaamheden. Hebt u vragen of klachten, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Klachten en Informatie van ProRail. Deze is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 030 - 235 62 66 of 030 - 235 37 22. De werkzaamheden kunnen, behalve Servicedienst voor omwonenden, ook gevolgen hebben voor de treinreizigers. Reizigers kunnen voor Communicatie meer informatie kijken op www.ns.nl en teletekstpagina 754. Ze kunnen ook bellen naar Informatisering 0900 - 1475 ( 0,35 p/m) of 0900 Ā­ 9292 ( 0,70 p/m). Juridische Zaken Faciliteiten FinanciĆ«le Administratie
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Personeel Voor de pers
Thomas Heesters, bestuurswoordvoerder, 013 - 542 99 52 Imre van der Meulen, communicatieadviseur, 013 - 542 88 05


---- --