Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Vrijdag 13 april 2007

RINTJE RITSMA BEZOEKT JONGE ONDERNEMERS IN HOOGEZAND-SAPPEMEER

Studentenbedrijven strijden om de eerste prijs in de regiofinale van Jong Ondernemen

Groningen - Zo'n 35 studentenbedrijven presenteren zichzelf en hun vaak innovatieve producten op zaterdag 21 april in winkelcentrum De Hooge Meeren. Naast het verkopen van hun product, strijden de studentenbedrijven om een plaats in de landelijke finale van Jong Ondernemen. De studentenbedrijven zijn van MBO- en HBO-scholen uit Groningen, Friesland en Drenthe. De toegang is gratis.

Het is de vierde keer dat Stichting Jong Ondernemen de regiofinale organiseert, dit jaar in nauwe samenwerking met de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Om een plek in de landelijke finale te veroveren, moeten de studentenbedrijven een jury overtuigen. De jury staat onder voorzitterschap van de wethouder Economische Zaken in Hoogezand, de heer F.J.A. Luijckx. De loco-burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, de heer R.E. Stäbler, opent de Marktdag om 10.00 uur. Ook Rintje Ritsma heeft belangstelling voor jonge ondernemers en hun bedrijven, hij bezoekt de stands van de studenten. Van 17.00 uur tot 17.15 uur is er gelegenheid om vragen te stellen aan Rintje Ritsma. Aansluitend is de ontknoping van de regiofinale en worden de twee winnaars bekend gemaakt.

Leren ondernemen in een studentenbedrijf

Het studentenbedrijf is een programma van de stichting Jong Ondernemen. De stichting (opgericht op initiatief van VNO-NCW, ABN AMRO bank, Kamers van Koophandel en het ministerie van Economische Zaken) houdt zich bezig met het stimuleren van ondernemerschap bij studenten. Jong Ondernemen biedt VMBO-, MBO- en HBO-scholen het project studentenbedrijf waarbij de leerlingen in de praktijk kennis kunnen maken met alles wat bij ondernemen en het bedrijfsleven komt kijken. Leerlingen richten een bedrijf op dat ze een schooljaar zelf runnen. Ze doen alles wat ook binnen een 'echte' onderneming gebeurt, van het maken van een ondernemersplan en de inkoop of het ontwerp van een product of dienst, tot de uitgifte en verkoop van aandelen, de marketing en promotie. Landelijk zijn er zo'n 700 studentenbedrijven actief. Meer informatie over de stichting Jong Ondernemen en de studentbedrijven is te vinden op www.jongondernemen.nl.

/einde persbericht/