Ingezonden persbericht


|PREVIEW                                                                                  |
|                                                                                         |
|Een deel van het boek is al te lezen:                                                    |
|                                                                                         |
|Hou CTRL ingedrukt en klik op de link, klik daarna op de voorkant van het boek.          |
|                                                                                         |
|www.boonuitgeverij.nl/pagina/html_B/B_514_Mijn_Kant.html                                 |
-----------------------
PERSBERICHT

Datum: vrijdag 13 april 2007

MIJN KANT - Iedereen heeft een geheim

Op zaterdag 21 april 2007 om 15.00u. wordt het (kinder)boek MIJN KANT - Iedereen heeft een geheim, geschreven door Willem van der Sluis, gepresenteerd in de congreszaal van PABO de Eekhorst, Zeemanstraat 1 te Assen. Tijdens de bijeenkomst zullen o.a. basisschoolkinderen uit Assen een presentatie verzorgen.

IEDEREEN HEEFT EEN GEHEIM
De inburgering van consequent integratie

Het integratiebeleid in Nederland is eenzijdig. Er wordt veel verwacht van mensen die Nederland nieuw binnenkomen. Ze moeten bijvoorbeeld een inburgeringtest doen, de Nederlandse taal goed kennen en iets afweten van de Nederlandse geschiedenis.

Niet alleen de nieuwkomers zouden moeten integreren, maar de Nederlanders zelf ook. Integratie moet van twee kanten komen: consequent integratie. Pas dan zal een nieuwe samenleving ontstaan. Hoe kunnen we elkaar begrijpen als we niets afweten van elkaars achtergrond? En moet de Nederlander ook niet eens kijken naar zijn eigen gedrag en aanpassingsvermogen?

Het (dag)boek MIJN KANT - Iedereen heeft een geheim, een debuut geschreven n.a.v. de film Submission geregisseerd door de vermoorde Theo van Gogh, is speciaal voor kinderen. Aan de hand van dit boek kunnen kinderen in de klas en thuis discussiëren over thema's als integratie, identiteit en (homo)seksualiteit. Deze onderwerpen zijn verpakt in een verhaal dat enerzijds grappig en soms absurd is, en anderzijds bloedserieus en ontroerend.

De kinderboekenweek in oktober 2007 heeft als thema 'geheimen'. Mijn Kant sluit hierop aan: er worden geheimen onthuld..of juist niet? Het is een boek om lekker weg te lezen, maar bovenal een ontdekkingsreis voor oud en jong.

FLAPTEKST

MIJN KANT - Iedereen heeft een geheim

Willem Kant is een moeilijk lerende jongen van 14 jaar. Hij groeit op in een a-sociaal gezin in een achterstandswijk van een grote stad. Zijn vader is werkeloos en heeft een hekel aan buitenlanders, vooral moslims. Op school heeft Willem geen vriendjes, want hij is de enige blanke op school en hij mag van zijn vader niet omgaan met buitenlanders. Willem staat er daarom grotendeels alleen voor in deze wereld. Ook van zijn lesbische zus en zijn aan drugs verslaafde moeder kan hij weinig steun verwachten. De situatie lijkt helemaal uitzichtloos te worden als Willem ook nog eens verliefd wordt op Meryem, een moslim meisje dat bij hem in de klas zit. Maar dan ontdekt Willem een groot geheim dat Meryem heeft en alles verandert.

CONTACT

Uitgever: voor recensies

Uitgevershuis BuG

Hooge der Aa 27 Groningen

Tel. 050 312 16 77

bug@boonuitgeverij.nl

Schrijver: voor interviews

Willem van der Sluis
Tel. 0044 - (0) 7887 808 193
wvandersluis@acs-england.co.uk

Illustrator: Elka Oudenampsen
e.oudenampsen1@chello.nl
http://oudenampsen.wordpress.com

ISBN: 978-90-75913-51-4


---- --