Ingezonden persbericht


Persbericht persbericht persbericht

Floorballseizoen nadert einde; komende zaterdag bekerfinales

GRONINGEN ­ Aanstaande zaterdag vinden in Amersfoort de finales plaats voor de NeFUB-beker. Met de twee wedstrijden in Sporthal Zielhorst zal het floorballseizoen in Nederland afgesloten worden.

Bij de heren strijden nummers één en twee van de competitie tegen elkaar in de finale: landskampioen FB Agents uit Amsterdam en runner-up HDM uit Den Haag. In de damesfinale gaat de strijd tussen het Groningse Quick Feet ­ cupwinnaar van afgelopen seizoen ­ en Ladies Together uit Wageningen/Amersfoort, de huidige 3 en 4 uit de damescompetitie.

De landelijke floorballcompetitie werd afgelopen zaterdag 14 april afgesloten in Enschede, Amersfoort en Amsterdam. De FB Agents uit Amsterdam waren al eerder zeker van de titel in de hoogste divisie, net als de dames van U.C. Face Off uit Groningen.

In de tweede divisie was de strijd om promotie nog onbeslist; aan het eind van de dag bleek dat ook in deze divisie Amsterdammers met de titel naar huis gingen. Het tweede team van de Agents zal in de eerste divisie worden vergezeld door Messed Up uit Enschede, die op doelsaldo tweede werden.

Op zondag 15 april werden de jeugdcompetities Noord en Zuid afgesloten in de A-, B- en C-jeugd. Aan de regiocompetitie noord deden teams mee van GUV Quick Feet Groningen, Floorball Flamingo's Enschede en Floorball Freakz Hoogezand. De regiocompetitie midden bestond uit teams van UA Sonics Amersfoort, Jolly Good Hulst, Floorball Freakz Leiden en UFC Utrecht.

De eindstrijd van de NeFUB-beker is aanstaande zaterdag open voor publiek, belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om naar hoogstaande wedstrijden floorball te komen kijken. Het programma is als volgt:
* 11:00 bekerfinale Dames (Quick Feet - Ladies Together)
* 13:00 oefenwedstrijd Strabrecht College (deelnemer WK voor scholenteams) - Damesselectie
* 14:00 jeugdwedstrijd Sonics - Utrecht

* 15:30 bekerfinale Heren (HDM 1 - FB Agents)

Adres: Sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3, Amersfoort

Einde persbericht

Noot voor de pers;

Ingezonden persbericht