Gemeente Sneek


Burgemeester Brok richt expositie in

Burgemeester drs. A.A.M. Brok opent zaterdag 21 april in Galerie BAS in Sneek de door hem samengestelde expositie met werken van de Leeuwarder kunstenaar Kor Onclin. Galerie BAS (Beeldend Aktief Sneek) heeft hem enige tijd geleden gevraagd een expositie in te richten. Als kunst- en cultuurliefhebber heeft hij de handschoen met liefde opgepakt.

De burgemeester heeft ervoor gekozen een expositie in te richten met olieverf- en acrylschilderijen van de heer Onclin, die van 1978 tot 2003 in de Ardèche heeft gewoond en gewerkt. Hij was een toonaangevende kunstenaar in dit Franse departement. In de hoofdstad Privas is na zijn overlijden een plein naar hem vernoemd. Burgemeester Brok zit in het bestuur van de stichting die de nalatenschap van de kunstenaar beheert. Hij heeft vier werken van de heer Onclin in zijn privé-collectie. "Syn wurk is robúst en kleurryk. It rekket my."

Het is de eerste keer dat werk van deze kunstenaar in Sneek tentoongesteld wordt. De expositie wordt zaterdag 21 april om 16.00 uur geopend en duurt tot en met dinsdag 5 juni.
* Website met informatie over het leven en werk van de kunstenaar Kor Onclin

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 18-4-2007